FOLLOW US: facebook twitter

Άρθρο – παρέμβαση της «Πρωινής»: Περί άλλων τυρβάζοντας…

Ημερομηνία: 19-04-2024 | Συντάκτης:

Ο Δήμος Πύργου έχει συσσωρεύσει πάμπολλα προβλήματα και παρουσιάζει σοβαρή υστέρηση σε σχέση με άλλους δήμους. Καταγράφει ραγδαία δημογραφική συρρίκνωση, χρόνια οικονομική στασιμότητα και μεγάλες ελλείψεις σε ζωτικές υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, οι σχολικές μονάδες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν μετατρέψει το κέντρο σε αφόρητο «καμίνι» και έχουν αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για τις κοινότητες. Η σχολική βία και η παραβατικότητα ανηλίκων έχουν θεριέψει, ενώ εσχάτως φαίνεται πως έχει επιστρέψει για τα καλά ο εφιάλτης των «σκληρών» ναρκωτικών. Τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται, οι ανισότητες διευρύνονται και ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης είναι ορατός.

Πόσα λεπτά αφιερώθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου την Σώματος και ταυτόχρονη πρόσκληση επιστημονικών φορέων ώστε να προσδιοριστούν λύσεις στα προαναφερθέντα προβλήματα; Πόσοι επιδίωξαν να γίνει μια πολιτική συζήτηση για τις προτεραιότητες του δήμου σε έργα και δράσεις, ώστε να προκύψει μια δημιουργική αντιπαράθεση ιδεών, προτάσεων και προγραμμάτων;

Το να συζητά ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο επί μιάμιση ώρα για τον ορισμό ενός δικηγόρου, είναι δείγμα ιδεολογικής ανωριμότητας και αμφίβολης πολιτικής συγκρότησης. Ο καθένας φυσικά έχει το δικαίωμα να ιεραρχεί όπως εκείνος επιθυμεί την ατζέντα των πολιτικών του προτεραιοτήτων και να επιλέγει τη ρητορική που θέλει, όμως αξιολογείται και η ιεράρχηση που κάνει και η ρητορική που χρησιμοποιεί.

Η σκανδαλολογία και η εργαλειοποίηση δικαστικών υποθέσεων για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων είναι μια παθογένεια που κουβαλάει το ελληνικό έθνος-κράτος από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του. Διακόσια χρόνια μετά, όμως, θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού από τις συνέπειες αυτών των παθογενειών.

Ειδικά ο Πύργος έχει υποφέρει στο παρελθόν εξαιτίας αυτής της άκρατης σκανδαλολογίας, του «κίτρινου» Τύπου και της εργαλειοποίησης δικογραφιών κατά το δοκούν, την οποία έχουν αναλάβει εργολαβικά κάποιοι «συμβολαιογράφοι» που υποδύονται τους δημοσιογράφους. Η πρωτεύουσα της Ηλείας δεν έχει περιθώριο να χάσει άλλη μια πενταετία σε ατελέσφορες συζητήσεις που αφορούν διαδικαστικά ζητήματα. Ας ελπίσουμε πως αυτοί που εκλέχθηκαν στην πλειοψηφία, θα επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων και αυτοί που εκλέχθηκαν στη μειοψηφία θα ασκήσουν σκληρή αλλά σοβαρή -και προπάντων πολιτική- αντιπολίτευση επί των υπαρκτών ζητημάτων. Το remake των συνεδριάσεων της προηγούμενης τετραετίας απορρίφθηκε στις εκλογές και δεν ωφελεί τους πολίτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia