FOLLOW US: facebook twitter

Απότισαν φόρο τιμής στον Αμαλιαδίτη αγωνιστή

Ημερομηνία: 01-04-2024 | Συντάκτης:

Τη μνήμη του αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη, τίμησε προχθές, ημέρα εκτέλεσης αυτού και των συντρόφων του Δημήτρη Μπάτση, Ηλία Αργυριάδη και Νίκου Καλούμενου, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

Το πρωί, του Σαββάτου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου απότισαν φόρο τιμής στο μνημείο Μπελογιάννη στην ομώνυμη πλατεία και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείου όπου και ξεναγήθηκαν.

Όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα, έγινε προβολή του σκίτσου του Μπελογιάννη από τον Πικάσσο στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου και νωρίς το βράδυ, ακολούθησε στο Σινέ Σινεμά η προβολή της ταινίας «Στο Σύρμα» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου και σενάριο Αντώνη Κατσά, όπου αναφέρεται στο μαρτυρικό τόπο της Μακρονήσου και τις φρικτές συνθήκες που βίωσαν εκεί Έλληνες πατριώτες, γυναίκες και άνδρες, που αντιτάχθηκαν στον φασισμό.

Της προβολής, προηγήθηκε ένα μικρό αφιέρωμα στο Αμαλιαδίτη συγγραφέα και μουσικό Νίκο Μάργαρη που κατάφερε να συλλέξει και να στοιχειοθετήσει ένα τεράστιο υλικό για τους Μακρονησιώτες και Μακρονησιώτισσες και να το παραδώσει στις επόμενες γενιές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος