FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»: Ανακαλύπτοντας “δρόμους” επικοινωνίας!

Ημερομηνία: 01-04-2024 | Συντάκτης:

Βιωματική δράση στο ΓΕΛ Σιμοπούλου

Σε δράσεις με θέμα, την επικοινωνία, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου στο Σιμόπουλο. Το σχολείο επισκέφθηκε δύο φορές η ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» κα Γιώτα Τσαπαρδώνη, η οποία ‘καθοδήγησε’ τα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις.

Σε κλίμα ελεύθερης έκφρασης και συνεργασίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενθαρρύνθηκαν από την κα Τσαπαρδώνη να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα γύρω από  τα ζητήματα επικοινωνίας και να αναζητήσουν  τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

 Παράλληλα αναγνώρισαν ότι αξίες όπως, η αμοιβαία στήριξη, η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση  οδηγούν σε καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις και παρότρυνε τα παιδιά να εμβαθύνουν σε αυτές και να τις εντάξουν στη ζωή τους.

Τα παιδιά, ζωγράφισαν, μίλησαν, κινήθηκαν και γενικότερα κατάφεραν να εκφράσουν απόψεις και συναισθήματα.

Από την πλευρά τους, ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Ανδριόπουλος και οι εκπαιδευτικοί, ευχαρίστησαν θερμά την κα Τσαπαρδώνη για την παρουσία της στον σχολείο, καθώς με την πρωτότυπη προσέγγιση και την αμεσότητά της, προσέφερε μία πολύτιμη εμπειρία στους μαθητές.

Μ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος