FOLLOW US: facebook twitter

“Απόψε τρώμε στης ΙΟΚΑΣΤΗΣ” από την καλλιτεχνική ομάδα του Κάμπου “Παράξενοι Ταξιδιώτες”

Ημερομηνία: 04-01-2023 | Συντάκτης:

Οι “Παράξενοι Ταξιδιώτες” ανεβάζουν στην Γαστούνη την κωμωδία του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Παντελή Μήτρου, στρώνουν… τραπέζι και μας περιμένουν 

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Το γνωστό και επιτυχημένο θεατρικό έργο του Άκη Δήμου “Απόψε τρώμε στης ΙΟΚΑΣΤΗΣ”, παρουσιάζει η  καλλιτεχνική ομάδα  του Κάμπου “Παράξενοι Ταξιδιώτες” που συνεχίζουν τα καλλιτεχνικά τους ταξίδια αυτήν την φορά στο σανίδι με την θεατρική τους ομάδα,  σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου στο Κουρβισιάνειο θέατρο Γαστούνης . Οι παραστάσεις θα δοθούν  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ν.Π Πολιτισμού και Παιδείας δήμου Πηνειού.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα  την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου όπου οι Παράξενοι Ταξιώτες… στρώνουν  τραπέζι και μας περιμένουν στις 9.15 το βράδυ στο Κουρβισιάνειο. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν 21, 22 και 25,26,27, 28 και 29 Ιανουαρίου την ιδια πάντα ώρα στον ίδιο χώρο, ενώ στόχος της ομάδας είναι να παίξει εντός και εκτός νομού και όχι μόνο στη Γαστούνη.  

΄Οπως αναφέρει το μέλος της θεατρικής ομάδας Ανδρέας Βούλτσος “Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι Παράξενοι πεισματάρηδες αγωνίζονται για να εξουδετερώσουν τη φθορά.” γιατί ” Κείνο που θα σου προσάψουνε τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν τους έφερες ” Ο. Ελύτης. Οι Παράξενοι Ταξιδιώτες συνεχίζουν τα καλλιτεχνικά ταξίδια τους, με την κωμωδία του Άκη Δήμου ” Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης “. Ξεκινήσαμε και σύντομα θα σας στρώσουμε τραπέζι. Όλοι καλεσμένοι…

Λίγα λόγια για το έργο

Έπειτα από μια σειρά έργων ποιητικής πνοής, που μιλούσαν όλα, το καθένα με τον τρόπο του για το ανέφικτο της ευτυχίας, για τη μοναξιά, για την ερωτική απώλεια, ο Άκης Δήμου μας ξαφνιάζει με ένα έργο που δεν μοιάζει με κανένα από τα προηγούμενά του: το Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (καμιά σχέση με την τραγική ηρωίδα) είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με πολλά φαρσικά στοιχεία, μια τρελή κοινωνική σάτιρα που παρωδεί τη βιομηχανία των “οικογενειακών” σήριαλ – a pop family story, είναι ο χιουμοριστικός υπότιτλος του έργου. Στο βάθος πίσω του, αναμνήσεις από τις αθώες τρελές τρελές οικογένειες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Μόνο που η εποχή της αθωότητας έχει πια περάσει, εδώ βασιλεύουν ο κυνισμός, η αρπακτικότητα και το κιτς της δικής μας παράλογης εποχής, όπου όλα έχουν αλλάξει κι ωστόσο τα συναισθήματα παραμένουν κατά βάθος ίδια.

Στο σπίτι της οικογένειας Παπαδάμου, ένα αστικό οροφοδιαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, δεν συμβαίνει τίποτα ασυνήθιστο. Ο ερχομός του γιου από το εξωτερικό είναι απλά η αφορμή για ένα οικογενειακό δείπνο, ένα απόγευμα Δευτέρας. Ένα δείπνο που θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης και θα διαδραματιστεί σε οκτώ σκηνές στο έργο του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης». Μια οικογενειακή συνάντηση, ένας υποτιθέμενος φόνος και ένα φάντασμα είναι η πρώτη ύλη της κωμωδίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος