FOLLOW US: facebook twitter

Από 300 ως 500€ η επιδότηση στέγασης των πυροπλήκτων

Ημερομηνία: 05-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία
Υπεγράφη η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τους όρους χορήγησης

 

Υπεγράφη προ ημερών από τους αρμόδιους υπουργούς η επιδότηση προσωρινής στέγασης των πυρόπληκτων κατοίκων της Ηλείας, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η χορήγηση επιδότησης προσωρινής στέγασης με τη μορφή επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών που είναι εντός των οριοθετημένων περιοχών και για τις οποίες έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση με Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας, για την κάλυψη των προσωρινών στεγαστικών αναγκών τους

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν εντός τριμήνου ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πλατφόρμα «arogi.gov.gr». Την επιδότηση δικαιούνται οι οικογένειες που διέμεναν μόνιμα στην πληγείσα κατοικία η οποία αποτελούσε την κύρια κατοικία τους και οι οποίες θα ενοικιάσουν ή θα φιλοξενηθούν, για την προσωρινή διαμονή τους, εφόσον δεν διαθέτουν άλλη κενή ή δευτερεύουσα κατοικία στον ίδιο Δήμο, που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες. Η επιδότηση προσωρινής στέγασης που θα χορηγείται στους δικαιούχους ορίζεται στο ποσό των 300€ ευρώ το μήνα για μεμονωμένα άτομα, 350€ το μήνα για οικογένειες δύο ατόμων, 400€ για οικογένειες τριών ατόμων, 450€ για οικογένειες τεσσάρων  ατόμων και 500€ για οικογένειες περισσοτέρων ατόμων και θα χορηγείται ανά τρίμηνο. Επισημαίνεται ότι η επιδότηση ενοικίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αναγράφεται στην Απόδειξη που αφορά τη μίσθωση της νέας κατοικίας.

Η επιδότηση προσωρινής στέγασης για μεν τους ιδιοκτήτες, που διέμεναν στις κατοικίες που υπέστησαν βλάβες, χορηγείται μέχρι την επισκευή ή ανακατασκευή της κατοικίας τους και με ανώτατο χρονικό διάστημα δύο χρόνια, για δε τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες, για έξι  μήνες. Σημειώνεται ότι δεν χορηγείται επιδότηση προσωρινής στέγασης εάν το πυρόπληκτο κτίριο δεν κατοικούνταν πριν από το συμβάν, όπως αυτό προκύπτει από την κατανάλωση ρεύματος από 1η Ιανουαρίου 2021 έως την ημέρα του συμβάντος. Δεν χορηγείται επιδότηση προσωρινής στέγασης εφόσον το πυρόπληκτο κτίριο, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση ρεύματος, κατοικείται μετά την έναρξη της ημερομηνίας επιδότησης προσωρινής στέγασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος