FOLLOW US: facebook twitter

Απευθείας από το… τσεκ η συνδρομή των αγροτών στα Επιμελητήρια

Ημερομηνία: 17-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώνεται η συνδρομή των αγροτών στα Εμπορικά Επιμελητήρια ή πιο απλά, το τσεκ αποκτά ακόμα έναν…  διεκδικητή, όπως προκύπτει από λεπτομέρειες τις οποίες έδωσε ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης σε εκπροσώπους Επιμελητηρίων.

Στη διάρκεια συνάντησης με 50 εκπροσώπους εκ των 59 Επιμελητηρίων που λειτουργούν στη χώρα, ο υπουργός Αυγενάκης περιέγραψε τη λειτουργία ξεχωριστού Μητρώου Αγροτών το οποίο θα ενημερώνεται από το ΥπΑΑΤ και η διαχείριση – εφόσον το επιθυμούν- θα γίνεται από τα Επιμελητήρια, ενώ το κόστος θα καλύπτεται απ’ ευθείας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. «Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη πληρωμή των συνδρομών και θα αποφέρει επί πλέον εισόδημα στον διαχειριστή» αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Στόχος της ρύθμισης που έρχεται στη Βουλή,  τονίστηκε ότι είναι να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και να προσφέρει γνώσεις στους αγρότες, μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων της ΕΕ. Πρόταση του Υπουργού είναι η λειτουργία ξεχωριστού Μητρώου Αγροτών το οποίο θα ενημερώνεται από το ΥπΑΑΤ και η διαχείριση – εφόσον το επιθυμούν- θα γίνεται από τα Επιμελητήρια, ενώτο κόστοςθα καλύπτεται απ’ ευθείας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη πληρωμή των συνδρομών και θα αποφέρει επί πλέον εισόδημα στον διαχειριστή. Η λειτουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια θα είναι προαιρετική.

Πηγή: agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia