FOLLOW US: facebook twitter

Απειλείται με «λουκέτο» η Παθολογική!

Ημερομηνία: 14-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-pyrgos

Αποχωρούν δυο ειδικευμένοι ιατροί του Νοσοκομείου Πύργου

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, εκπέμπει SOS και η απρόσκοπτη λειτουργίας της κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Για πολλοστή λοιπόν φορά, ο Παθολογικός τομέας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου απειλείται με λουκέτο καθώς τις επόμενες ημέρες αποχωρεί οριστικά ένας Παθολόγος ο οποίος διορίστηκε στον Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα Πατρών, οπότε και σήμερα- αύριο υποβάλλει την παραίτηση του, ενώ ακόμα ένας, ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Παθολογικής συνταξιοδοτείται μέσα Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει, ότι εν μέσω θέρους, η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Ηλείας θα μείνει με δυο μόλις Παθολόγους, έναν μόνιμο και έναν επικουρικό, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της. Για να λειτουργήσει με στοιχειώδη ασφάλεια, απαιτείται τουλάχιστον η ενίσχυση της Παθολογικής με δυο ιατρούς.

Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, μέλη του οποίου μάλιστα, συναντήθηκαν με την εκτελούσα χρέη Διοικητή κ. Χρύσα Πετροπούλου όπου και ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κάλυψη των κενών ενώ προγραμματίζουν και συνάντηση στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα με τον Διοικητή κ. Γιώργο Γιαννόπουλο.

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι για τις τέσσερις θέσεις επικουρικών ιατρών που είχαν προκηρυχθεί για την ενίσχυση του Παθολογικού τομέα, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.

Η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, που σηκώνει ως γνωστόν, το βάρος περίθαλψης των Ηλείων ασθενών, λειτουργεί κατά βάση, στα όρια των δυνατοτήτων της και τα προβλήματα εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης της, εξακολουθούν να επιλύονται με… μπαλώματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος