FOLLOW US: facebook twitter

Απαραίτητη η  εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και η επιμόρφωση των στελεχών τους

Ημερομηνία: 06-12-2023 | Συντάκτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» η εκδήλωση- σεμινάριο με θέμα της διοίκηση και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στις μικροομεσαίες επιχειρήσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο – εκδήλωση με θέμα «Διοίκηση και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», που  διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού Ηλείας «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»,  που  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στον Πύργο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τομέα της Διοίκησης κ. Νικολόπουλος Παναγιώτης που είναι παράλληλα και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας AcademicBusinessSolution καθώς και της εταιρείας Webstudent. Οι δυο εταιρείες δραστηριοποιούνται στο τομέα της εκπαίδευσης αλλά και στο τομέα της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας αναπτύχθηκαν θέματα βασισμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων της πόλης του Πύργου αναφορικά με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την εκπαίδευση των εργαζομένων, τις σχέσεις του εργοδότη με τους εργαζομένους του, αλλά και θέματα στρατηγικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης συζητήθηκε η σύνδεση  της στρατηγικής μιας μικρομεσαίας επιχείρησης με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της και γενικά θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της πόλης μας αναφορικά με το προσωπικό τους και την ευρύτερη καλή λειτουργία του.  Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκαν και ειδικά θέματα όπως εσωτερική επικοινωνία, ηγεσία, ομαδικότητα, ενώ έγινε αναφορά και στη λειτουργία των οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δράσεων της πόλης μας.

Στόχος της επιμορφωτικής συνάντησης  ήταν η ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση των επιχειρηματιών, ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό τους. Επίσης να οργανώσουν καλύτερα τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους, ώστε να τις καταστήσουν πιο ανταγωνιστικές, πιο αποτελεσματικές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Βασικό πλεονέκτημα της παρούσας ομιλίας ήταν η διαδραστικότητα, δηλαδή η δυνατότητα που δόθηκε στους επιχειρηματίες να εκφράσουν ερωτήματα αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις με τον ομιλητή αλλά και μεταξύ τους. Μέσα από τη συζήτηση που έγινε εξήχθηκαν σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεών τους και να τις  αναπτύξουν καλύτερα σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και αν είναι δυνατόν ακόμα και σε εθνικό επίπεδο.

Ιωάννα Λουρίδα: Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων περνά μέσα από την επιμόρφωση

Ο Σύλλογος «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» θα προβεί στο μέλλον και σε άλλες παρόμοιες δράσεις, που θα αναφέρονται όχι μόνο στις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά ευρύτερα σε όλο το επιχειρηματικό δυναμικό της πόλης μας. Για το προεδρείο του Συλλόγου (Δ.Σ) και ειδικά για την πρόεδρο κα Ιωάννα Λουρίδα – Διαμαντοπούλου, η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των επιχειρηματιών αποτελεί τη βάση για την καλύτερη διαχείριση των καθημερινών τους προβλημάτων, αλλά και της βελτίωσης της στρατηγικής τους και γενικότερα της ανάπτυξης τους στις ευρύτερες αγορές τους στο εγγύς μέλλον.

Και όπως τονίζει η ίδια «Η εξωστρέφεια και η επιμόρφωση των επιχειρηματιών του Νομού μας, αποτελεί τη λύση για την περαιτέρω ανάπτυξή τους αλλά και γενικότερα της ανάπτυξης της οικονομίας αυτού.  Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες του Νομού που παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να διοργανώσουμε με παρόμοια επιτυχία και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα προσφέρουν στους επιχειρηματίες της περιοχής μας, την δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την εξέλιξη των επιχειρηματικών τους δράσεων αλλά και το άνοιγμά τους στις ευρύτερες αγορές.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia