FOLLOW US: facebook twitter

«Εξαντλούν την αυστηρότητά τους πάνω στην εστίαση» – Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες εστίασης του Πύργου

Ημερομηνία: 08-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”135008″ img_size=”full”][vc_column_text]

-«Είμαστε υπερ των ελέγχων όχι όμως στα πρόστιμα με το παραμικρό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εστίασης «Διόνυσος» Β. Σιγούρος
-Ανατροπή: Στον «πάγο» τα νέα μέτρα που διαχώριζαν τα καταστήματα σε μικτούς και αμιγώς για εμβολιασμένους

[/vc_column_text][vc_column_text]Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές μέρες, από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή διπλού μοντέλου στα καταστήματα εστίασης για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, και η επαναφορά του μέτρου για τη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης μόνο με καθήμενους με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των κυρώσεων στους παραβάτες από σήμερα, δημιουργεί εκ νέου προβλήματα στα δοκιμαζόμενα καταστήματα.

Ήδη οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί καθώς μόλις χθες τα ξημερώματα, συνελήφθησαν δυο ιδιοκτήτες (ένας άνδρας και μια γυναίκα) καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πύργο, οι οποίοι εξυπηρετούσαν από πέντε όρθιους πελάτες ο καθένας, επιβάλλοντας τους πρόστιμο 5.000 ευρώ έκαστος. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου που χθες είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλο όσο και με το Δήμαρχο Πύργου Π. Αντωνακόπουλο, υπερθεματίζοντας υπέρ των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων στις επιχειρήσεις τους αλλά με κατανόηση και όχι εξαντλώντας -οι μηχανισμοί ελέγχου- την αυστηρότητα τους στα καταστήματα της εστίασης που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.[/vc_column_text][vc_single_image image=”129366″ img_size=”full”][vc_column_text]«Σαφώς και είμαστε υπέρ των ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των μέτρων, δυστυχώς όμως όλη η στόχευση έχει πέσει πάνω στην εστίαση και με το παραμικρό, ακόμα και με έναν όρθιο πελάτη που διακρίνουν από απόσταση, μας οδηγούν στο αυτόφωρο» επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου Βασίλης Σιγούρος, εκφράζοντας την αγανάκτηση και απογοήτευση των συναδέλφων του, ότι εξαντλείται η αυστηρότητα των ελέγχων στον κλάδο τους που 11 μήνες ήταν κλειστός, έχει πληγεί περισσότερο από τον καθένα και έχουν φτάσει στο αμήν. «Αν είναι να μας πουν να τα κλείσουμε. Πρώτα απ’ όλους εμείς θέλουμε αυστηρούς ελέγχους και μέτρα, όμως αυτό που συμβαίνει είναι τρομερό και μάλιστα από αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη) τα πρόστιμα αλλάζουν και από 5.000 ευρώ πάνε 10.000 ευρώ και 10 μέρες σφράγιση. Όπως αντιλαμβάνεστε δε μπορούμε να υποστηρίξουμε τέτοια ποσά μετά την 11μηνη κρίση που έχουμε περάσει».

Στον πάγο τα νέα μέτρα για την είσοδο στην εστίαση

Την ίδια στιγμή πάντως, το αλαλούμ με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης συνεχίζεται καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επανεξετάζει τον διαχωρισμό των καταστημάτων σε μεικτούς και σε αμιγώς για εμβολιασμένους και ετοιμάζεται να φέρει νέα μέτρα, παίρνοντας πίσω τα προνόμια που είχε ανακοινώσει προ ημερών, επιτρέποντας σε όλους τους πολίτες να πηγαίνουν στα καταστήματα εστίασης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πηγαίνουν και σήμερα, και μετά τις 15 Ιουλίου που επρόκειτο να ξεκινήσει η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

«Απόλυτο μπάχαλο. Κάθε μέρα και κάτι νέο. Εμείς, αναμένουμε το επίσημο ΦΕΚ γιατί άλλα λένε προφορικά στις ανακοινώσεις και όταν βγαίνουν τα μέτρα σε ΦΕΚ κρύβουν πολλές παγίδες» επισήμανε ο κ. Σιγούρος υπογραμμίζοντας για ακόμα μια φορά ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν μπορούν να γίνουν αστυνομικοί ούτε να κάνουν διακρίσεις στους πελάτες τους. «Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού ώστε να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα και να δουλέψουμε στο μεγαλύτερο ποσοστό πληρότητας των καταστημάτων μας, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούμε κάνουμε διακρίσεις σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και ούτε να γινόμαστε αστυνομικοί και ελεγκτές στην είσοδο».

Ο κ. Σιγούρος, εξέφρασε και την αγωνία των ιδιοκτητών χειμερινών επιχειρήσεων που λειτουργούν εσωτερικούς χώρους και είναι κλειστές με κρατική εντολή. «Ακόμα δεν έχουν ληφθεί μέτρα για αυτές τις επιχειρήσεις. Ούτε καν για το ενοίκιο το μήνα Ιούλιο δεν έχουμε ενημέρωση τι θα γίνει. Πως θα το πληρώσουμε; Και επίσης τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με επιχειρήσεις που έχουν εξωτερικούς χώρους και τους καλύπτει το ενοίκιο… Τι περιμένουν;».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot