FOLLOW US: facebook twitter

Στο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο T.A μετείχε ο Δήμος Πύργου

Ημερομηνία: 08-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα
Τ. Αντωνακόπουλος: «Πολλές και σημαντικές οι θετικές επιπτώσεις από τη συμμετοχή του Δήμου μας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό»

Στο τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική και Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης International Forum Training & Consulting και τον Δήμο Κορινθίων  συμμετείχε ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος, ο Γ.Γ. του Δήμου Γιάννης Βαρελάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Μεσσαλάς και η προϊσταμένη Οικονομικών Α. Παπανικολάου.

Ο Δήμαρχος μετείχε και ως ομιλητής στο Θεματικό Εργαστήριο με αντικείμενο τη «Διοικητική Στήριξη και Προγραμματική Σύμβαση με Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ», αναπτύσσοντας το θέμα «Στρατηγική Συνεργασία Δήμων για την Υποστήριξη Κοινών Προγραμμάτων και Έργων με Αναπτυξιακό Οργανισμό: Η Εταιρικότητα του Δήμου Πύργου με τον Δήμο Φυλής».

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή του Δήμου μας στον Οργανισμό, μας διασφαλίζει συγκεκριμένες θετικές επιπτώσεις στις δραστηριότητες ως μετόχου.Αρχικά, θα αποτελέσει αναπτυξιακό βραχίονα του Δήμου Πύργου και των υπηρεσιών του, καθώς μέσω των προγραμμάτων που θα διαχειρίζεται και των δράσεων που θα επιτελεί θα επιτυγχάνει το θεσμικό και αναπτυξιακό του σκοπό. Επίσης, μέσα από την τεχνογνωσία που θα διαθέτει, θα είναι σε θέση να παρέχει τεχνική υποστήριξη στις διευθύνσεις του δήμου  τόσο σε μελετητικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

Η αξιοποίηση χρηματοδοτικών δυνατοτήτων και η «Έξυπνη Πόλη»

Παρών και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, που μεταξύ άλλων είχε επαφές με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α. Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη, και με άλλους ομολόγους του και παρευρισκόμενους εκεί.

Ο Γ. Βαρελάς στην τοποθέτηση του εκεί, ανέπτυξε το θέμα «Έξυπνη Πόλη». Με τις δυνατότητες που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και Internet, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος μπορούνοι πόλεις να γίνονται πιο λειτουργικές, με εξοικονόμηση πόρων και με βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Πύργου έχει ήδη υποβάλει στις Προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», αξιοποιώντας τη σχετική δυνατότητα, πρόταση για τον «Ηλεκτρονικό Τουρισμό» ύψους 375.000 ευρώ, καθώς και για τον «Ψηφιακό Δήμο» ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος