FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τον περιμένει ο Αμύντας

Ημερομηνία: 30-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Οριακά φτάσανε τα πράγματα για τον Κόροιβο, μετά την τελευταία ήττα από το Ανατόλια. Γκίνια, ατυχία και Ματαλών κάνουν το σκηνικό του τελευταίου καιρού, όταν η ομάδα μέτρησε δύο ήττες εντός. Αυτά όμως είναι όλα περασμένα. Μπροστά πια υπάρχει ο Αμύντας, ο οποίος είναι στους 20 βαθμούς, πίσω δύο βαθμούς από τον Κόροιβο. Η ομάδα του Υμηττού με 4-12 νίκες είναι σε δεινή θέση  και απέλυσε τον κόουτς Ζαβό, ο οποίος ήταν για 6 χρόνια στην υπηρεσία του συλλόγου. Να θυμίσουμε, πως στον πρώτο γύρο στην Ήλιδα, ο Αμύντας είχε χάσει δύσκολα (75-71).

Με Γύθειο για παραμονή

Θεωρούμε την Κυριακή ο Παμβουπρασιακός κόντρα στον Πανγυθεατικό «παίζει» την παραμονή. Τα δεδομένα είναι δύσκολα και… πονηρά, γιατί η ομάδα του Γυθείου έχει κάνει εδώ κι ένα μήνα μετά τη διακοπή πολύ καλή πορεία. Νίκησε το Διαβολίτσι μέσα στο Γύθειο, έφερε 1-1 στην Πάτρα με Θύελλα, το ίδιο με Πανηλειακό στον Πύργο, ενώ νίκησε στην έδρα του την Ερμιονίδα. Αυτά τα ολίγα και πιστεύουμε πως ο Τσίρκοβιτς και οι παίκτες του τα έχουν πλήρως κατανοήσει!

 

Υπάρχει ο Πανωλενειακός

Ποδοσφαιρικά μπορεί να έχει σβήσει ο Πανωλενειακός εδώ και κάποια χρόνια. Όμως μπασκετικά υπάρχει! Ζει και βασιλεύει η πάλαι ποτέ ένδοξη ομάδα. Έχει το Κλειστό της και αγωνίζεται στην Α2 Κατηγορία ΕΣΚΑΗ. Προχθές στο τερέν του Καράτουλα δάμασε τη δυνατή Νίκη Προαστείου Πάτρας με 59-56, έπειτα από καλό παιχνίδι και τον Β. Παπαδόπουλο να σημειώνει 21 πόντους.

 

Σταθερά ο Καλαρίτης συνεχίζει

Οι Μιχάλης Καλαρίτης και Πάνος Ρήγας συνεχίζουν στον πάγκο του Ηλειακού Βαρθολομιού, καθώς η διοίκηση του Γιάννη Τζήκα έπραξε αυτό που ήταν πολύ σωστό, ώστε να μην δημιουργηθεί αναταραχή στο ποδοσφαιρικό τμήμα σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει κάνει μια κοιλιά κατ’ εμέ φυσιολογική, ενώ στο παιχνίδι με το Κατσαρού, η ομάδα έχει κάποια κενά και οι παίκτες δεν πρόσεξαν το παιχνίδι μετά την ισοφάριση (2-2). Τώρα αν με τις απουσίες Μπελεκούκια, Ράλλη δημιουργήθηκαν κενά, ο Πρόεδρος υποσχέθηκε να κάνει δύο μεταγραφές, αφού έφυγε και ο Κουλούρης. Ήταν ένα δυνατό ταρακούνημα της ομάδας, γιατί η Α΄ τοπική δεν είναι «παίξε-γέλασε». Θέλει προσοχή και επαγρύπνηση. Αυτή την αγωνιστική η ομάδα παίζει στο Πελόπιο και μπορεί να ανακάμψει.

 

Πάντα πρώτος

Ο άσος του Αίαντα,  Νίκος Καράμπελας, είναι πάντα πρώτος στον πίνακα των αρχισκόρερς της Α΄ τοπικής. Με το γκολ που πέτυχε στο Επιτάλιο έφτασε τα 19 και σίγουρα ως το τέλος θα βγει νικητής της κατάταξης. Τον ακολουθεί με 17 γκολ ο Σταθάτος (Αίας) κι έπειτα ο χαρισματικός Γεωργιόπουλος της Νίκης με 11. Στα 10 γκολ είναι οι Πάρης Κωνσταντόπουλος και Μπατζακόπουλος, ο πρώτος του Α.Ο. Ξενοφών, ο δεύτερος και πάλι του Αίαντα.

 

Ο θεσμός φυλλορροεί

Ο θεσμός της πρωτοχρονιάτικης πίτας φυλλορροεί  στα σωματεία. Αφενός η οικονομική κρίση, αφετέρου η μη τήρηση του εθίμου οδηγεί τους παράγοντες να μην το προχωρούν στην κατά έτος συνήθεια-έθιμο. Ενώ στους φορείς, σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε επαγγελματικούς συλλόγους το έθιμο δίνει και παίρνει, στα ποδοσφαιρικά σωματεία σβήνει. Είναι ζήτημα, αν από τα εξήντα τόσα σωματεία έχουν κόψει πίτα δέκα! Που πριν το 2000, όταν κόβονταν πίτες με συνεστιάσεις, ποτά και εκδηλώσεις. Εκτός κι αν τα σωματεία περιμένουν να μπει το… Τριώδιο και να αρχίσουν να τηρούν το έθιμο!

 

Δεινή σκόρερ

Η Γεωργία Δεσπολάρη της Νίκης Τραγανού είναι πρώτη σκόρερ όχι μόνον της ομάδας της αλλά κι όλου του Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Από τα 36 γκολ της Νίκης έχει σημειώσει τα 18 και πάει λέγοντας.

*Να προσθέσουμε εδώ πως η Γεωργία είναι αθλήτρια στίβου στους δρόμους αντοχής σε πυργιώτικο σωματείο, αν δεν κάνουμε λάθος στον Απόλλωνα και ακόμη έχει ονομαστεί διαιτητής από την τελευταία σχολή της ΕΠΣ Ηλείας!

 

Ο Αντώνης Κουλούρης

Αν δεν έχει κλείσει, θα κλείσει  στον ΑΠΟ Κουρτέσι, όπου ήταν και πέρυσι ο Αντώνης Κουλούρης από τον Ηλειακό Βαρθολομιού. Προφανώς ο Αντώνης δεν μένει ευχαριστημένος από το χρόνο συμμετοχής του, γι’ αυτό πήρε και τη συγκεκριμένη απόφαση. Αν και δεν είναι καθαρά επιθετικός, γιατί παίζει και στην άμυνα, πέρυσι με τον ΑΠΟΚ σημείωσε 6 γκολ, ενώ φέτος με μικρότερο χρόνο συμμετοχής σημείωσε ένα.

 

Οι γκολεαντόρ της Α2

Συναρπαστική είναι και η Α2, άρα και οι πρωτεργάτες της αξίζουν μιας αναφοράς ενός σχολίου. Ιδού λοιπόν οι παίκτες που προηγούνται στον πίνακα των σκόρερς. Προηγείται ο Χρ. Παπαγεωργίου (Ερμής) παρότι στους δύο τελευταίους αγώνες δεν έχει σκοράρει. Έχει πετύχει 17 γκολ. Ακολουθούν ο Αλεξ. Τσάκος (Αετός), Κηπουρός (Βρίνα) με 14 γκολ. Ο Γιάννης Κράγκαρης, που απέχει λόγω τραυματισμού είναι στα 10, όπως και ο Παργινός, Δούλος της Θύελλας και του Διγενή Χαριάς αντίστοιχα.

 

Και στη Β΄ +Γ΄ Κατηγορία

Εδώ και στον 2ο Όμιλο πρώτος είναι ο Εργκίς (Αετός Αλποχωρίου) με 18 γκολ. Ο Μίχα (Θύελλα Καρδαμά) με 13, ο Μάριος Δουλαβέρης (Αμαλιάδα 2008) με 12 και ο Κωνσταντής της Θύελλας Καρδαμά με 9 γκολ.

*Όσον αφορά τον 1ο Όμιλο πρώτος είναι ο Φάνης Δασκόπουλος με 12 και ο Κουρούβανης με 10 (αμφότεροι του ΠΑΟΚ). Ακολουθεί ο Χρήστος Κατσώλης (Στρέφι) με 9 και ο Νίκος Παναγιωτακόπουλος (Πανηλειακός) με 8.

*Τέλος στον τρίτο όμιλο, δύο παίκτες του Αχιλλέα έχουν τα πρωτεία: Οι Πανταζής με 8 και ο Καλουτάς με 5. Πέντε γκολ έχει και ο Γεράσιμος Νικολόπουλος (Σώστη).

 

Η Π.Α.Κ. στο προσκήνιο

Δυναμικά δραστηριοποιείται η αντιπολίτευση της ΕΠΣΗ, με τ’ αρχικά Π.Α.Κ.. Τόσο ο Πρόεδρος, Πέτρος Μπηλιώνης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη τρέχουν από γήπεδο σε γήπεδο και ενημερώνουν. Άλλωστε η παρουσία τους είναι εκ των πραγμάτων δυναμική. Πλησιάζει άλλωστε στο Εφετείο της Πάτρας η εκδίκαση της έφεσης του Πέτρου Σταθόπουλου κατά της ΕΠΣ για την αγωγή κατά των εκλογών του 2017.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot