FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο πρωταθλητής Α.Ο. Ξενοφών

Ημερομηνία: 13-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ολοκληρώνουμε σήμερα την παρουσία-κριτική των ομάδων Α΄ τοπικής με το προφίλ του πρωταθλητή, Α.Ο. Ξενοφών. Της ομάδας της Κρέστενας ηγήθηκε ως πρόεδρος ο επιχειρηματίας, Γιάννης Βλαχόπουλος. Προπονητής ανέλαβε ο Μιλοσέσκι και γυμναστής ο Νίκος Αντωνόπουλος.

*Η ομάδα της Επαρχίας Ολυμπίας πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι ήταν τρίτος, πρόπερσι τέταρτος, ενώ τα έτη 2014-2015 και 2015-2016 ήταν δεύτερος. Φέτος οι πρωταθλητές ενισχύθηκαν με τους Ηλιόπουλο, Χαραλαμπόπουλο, Κουή, Μπουτσικάκη, Κολόκα, ενώ ο Μενίκου δεν εμφανίστηκε ποτέ, παρότι ανακοινώθηκε. Το σημαντικότερο ήταν πως παρέμειναν όλοι οι βασικοί, ενώ το Φλεβάρη η ομάδα ενισχύθηκε με τον φοβερό Άγγελο Μούτσο. Πρώτος σκόρερ ο Πάρης Κωνσταντόπουλος (17 γκολ).

 

Η πορεία του

Η ομάδα σημείωσε στην κανονική περίοδο 16 νίκες, 8 ισοπαλίες κι έχασε 3 φορές. Συντελεστής τερμάτων (57-20). Η ομάδα έτσι μπήκε στο «χορό» των πλέι-οφ, με διαφορά 3 βαθμών. Η πορεία της στη διαδικασία των πλέι-οφ, πρωταγωνιστική, παρότι μπήκε με ήττα στη Ζαχάρω. Πρώτος σκόρερ ο διακριθείς Μπακατσέλος με 6 γκολ.

*Εμπειρία, ταλέντο, αγωνιστικότητα, συνεργασία οδήγησαν την ομάδα στην επιτυχία. Δεύτερη περίοδος στην εθνική κατηγορία. Μακριά από τη μιζέρια του τοπικού.

 

Περί πλέι-οφ ο λόγος

Τα πλέι-οφ στην Α΄ τοπική κατηγορία έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τα είχε η γειτονική Μεσσηνία, η οποία έκτοτε δεν τα ξαναέβαλε στα πρωταθλήματά της. Ήμουν επί Αναστασόπουλου, προέδρου της ΕΠΣ, εισηγητής του μέτρου. Στόχος η περαιτέρω αύξηση του ενδιαφέροντος του πρωταθλήματος. Υπήρξαν και ζωηρές αντιρρήσεις. Αργότερα μπήκε και πλαφόν, γιατί δεν μπορούσε μια ομάδα που στην κανονική περίοδο είχε διαφορά βαθμών, να οδηγείται σε πλέι-οφ. Την περίοδο 2009-2010 μετείχαν στα πλέι-οφ οι τρεις πρώτες ομάδες με πλαφόν 5 βαθμούς.

*Τις περιόδους 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015 μετείχαν οι δύο πρώτες ομάδες με πλαφόν 4 βαθμούς. Ένα χρόνο αργότερα στους 5 βαθμούς οι δύο πρώτοι. Την περίοδο 2016-2017 μετείχαν οι 4 πρώτοι χωρίς όριο. Έως ότου φτάσαμε στο φετινό σχέδιο, που δανείστηκαν από την Αχαΐα, όπως έχουμε ξαναγράψει.

*Προφανώς η παρούσα διοίκηση θα το χρησιμοποιήσει ξανά, αφού το έχει επεκτείνει και στις άλλες κατηγορίες, αλλά χωρίς επιτυχία. Ακόμη και στη Γ΄ τοπική.

*Είναι όμως δίκαιο; Εδώ υπάρχει ερώτημα. Το πάθημα του Ενιπέα είναι τρανό παράδειγμα.

 

Παρθενική συμμετοχή

Η πρώτη του Εθνικού Γερακίου στην Α2 δεν έχει να κάνει μόνον με την άνοδο, όσο και με την ανακατασκευή του γηπέδου του χωριού και την τοποθέτηση χλοοτάπητα σε αυτό. Κατά τα άλλα, η ομάδα με 9 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες τερμάτισε ισόβαθμη με την ομάδα της Ν. Φιγαλείας, αλλά με τη διαφορά τερμάτων καλύτερη, απέφυγε περιπέτειες.

Ταλαιπωρήθηκε η ομάδα αρκετά, αγωνιζόμενη από γήπεδο σε γήπεδο και στο β΄ γύρο ήταν στο δικό της γήπεδο. Πρόεδρος ήταν ο Δ. Κωνσταντόπουλος και προπονητής ο Στράτος Καλογεράκος, που δούλεψε πολύ και παρέμεινε η ομάδα. Πρωταγωνιστές με 11 γκολ έκαστος οι Μάρκος και Σταύρος Μαρκόπουλος, οχτώ πέτυχε ο Κουντουρας, πέντε ο Λόξας, που ήρθε το Γενάρη από τον Αίαντα και 4 ο Κότσιφας, όπως και ο Τσίγγανος.

 

Οι Λέοντες

Οι Λέοντες πέτυχαν άνετη παραμονή με 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες. Καλή ομάδα, οργανωμένη, με πρόεδρο το Διον. Νικολακόπουλο και προπονητή το Θωμά Πατσαούρα. Είναι ένα κλαμπ της Αμαλιάδας με τμήματα υποδομής και καλλιέργεια του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Φέτος αγωνίστηκε αρκετές φορές στο Στάδιο της πόλης και απέφυγε την ταλαιπωρία του Αμπελοκάμπου.

*Καλά αποτελέσματα το 2-2 με τον Πέλοπα στον Πύργο, η νίκη με το Ν. Κόροιβο, η νίκη επί της Βρίνας, η ισοπαλία με το Πελόπιο. Από τους παίκτες ο Γιάννης Μπάκος (8 γκολ) κι ο Γ. Παρασκευόπουλος (6 γκολ) ήταν οι σκόρερς της ομάδας και ο Ανδρ. Θεοδωρόπουλος με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

 

Στα ύψη ο Κεραυνός Βρίνας

Νεοφώτιστος ο Κεραυνός Βρίνας, αλλά κατέληξε να τερματίσει έκτος και, αν επιθυμούσε, θα είχε μπει στα πλέι-οφ. Με πρόεδρο το Βασίλη Κοπανιτσάνο και παίκτη-προπονητή το Νίκο Μπριασούλη, έγραψε ιστορία στην πρώτη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα!

*Πέτυχε 13 νίκες, 6 ισοπαλίες κι έχασε 7 φορές. Σπουδαίες εμφανίσεις, καλή μπάλα, με το Σάκη Κηπουρό να βγαίνει δεύτερος σκόρερ με 28 γκολ. Τον ακολούθησε ο Μπριασούλης με 7 γκολ και ο Κιάμος με 4, αλλά μέχρι το Γενάρη. Η μεταγραφή του στην Αθήνα επηρέασε το σύνολο. Εξαιρετικός ο τερματοφύλακας Σκούφης και ο Κωνσταντόπουλος.

 

Βασιλείου και Μάλλιαρης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Σπύρος Βασιλείου, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Πηνειού με τον Ανδρέα Μαρίνο. Μεγάλη επιτυχία, γιατί ο Σπύρος είναι μπαρουτοκαπνισμένος στα δημοτικά και με εκλογιμότητα.

*Μαζί και ο Καβασιλαίος Σίμος Μάλλιαρης, παρατηρητής αγώνων, με εμπειρία, άριστη συμπεριφορά και αξιοπρέπεια. Καλή θητεία.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος