FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγουν τα διαγνωστικά με ομήρους τους ασφαλισμένους

Ημερομηνία: 13-06-2019 | Συντάκτης:

Μετά την  έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ από το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων της ΠΦΥ, υπό την προεδρία του Γιώργου Πατούλη, οι ιδιώτες πάροχοι σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «αξιολόγησαν την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που διατυπώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση και αποφάσισαν ότι δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και δεν συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος».

Θυμίζουμε πως ο ήδη αυξημένος προϋπολογισμός για διαγνωστικές εξετάσεις για το 2019 του ΕΟΠΥΥ κατά 9 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με το 2018 αυξήθηκε για δεύτερη φορά χθες με απόφαση του Ανδρέα Ξανθού – επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας τα 396 εκατ. ευρώ από 357 εκατ. ευρώ το 2018.

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και πολυιατρεία ωσόστο θα ανοίξουν σημερα τις πόρτες τους για όσους θέλουν να τα επισκεφτούν ιδιωτικώς. Για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που κρατούν παραπεμπτικό και επιθυμούν να κάνουν τις εξετάσεις τους θα πληρώσουν κατά 60% αυξημένη συμμετοχή δηλαδή το 85% αντί του 15% όπως είθισται, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γ. Πατούλης. Και στη συνέχεια θα αναζητήσουν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, όπως εξήγησε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στην ΕΡΤ διατηρώντας αυτή τη σκληρή στάση ουσιαστικά οι ιδιώτες πάροχοι καταγγέλλουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ. Πουθενά δεν προβλέπεται συμμετοχή των ασθενών 85% και διεκδίκηση του ποσού από τον ΕΟΠΥΥ, εξήγησε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος