FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγουν την Δευτέρα 1/6 και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής

Ημερομηνία: 29-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Εκδόθηκε ΚΥΑ για το πώς θα επαναλειτουργήσουν-Μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, σίτιση

Από την  Δευτέρα 1η Ιουνίου αναμένεται εκτός από νηπιαγωγεία και δημοτικά, να επαναλειτουργήσουν και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, ικανοποιώντας έτσι και ένα βασικό αίτημα των γονέων με παιδιά ΑμεΑ που ζητούσαν άμεσα να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές για τα παιδιά τους.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα πρέπει:

1)    Nα υιοθετούνται οι πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεών τους σε κάθε χώρο του σχολείου.

2)    Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διαλειμμάτων και το πρόγραμμα εφημεριών θα μπορεί να αναπροσαρμόζονται.

3)    Δε θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος.

4)    Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών/τριών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής/τρια ανά θρανίο. Η απόσταση μεταξύ των μαθητών/τριών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο μήκος. Εάν κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών/τριών, χωρίζεται σε υποτμήματα

Με ποιους κανόνες θα γίνεται η σίτιση

Γενικότερα, για τις ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την υλοποίηση της σίτισης σε αυτές, προβλέπονται τα εξής:

1) Θα γίνεται με παράδοση των γευμάτων σε πακέτα, τηρουμένων υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και με χρήση του χώρου της τραπεζαρίας (τηρουμένων των αποστάσεων και σε μικρές ομάδες μαθητών).

2)    Σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου της τραπεζαρίας, γίνεται χρήση άλλων χώρων του σχολείου, όπως του προαυλίου και των σχολικών αιθουσών.

3)    Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την επιμελή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων σίτισης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος