FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: Οργανώνουν τη δράση τους

Ημερομηνία: 29-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

Μερικές μόνο ώρες μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κο Γιαννόπουλο, συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΑΣΗ όπου συζήτησε τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τις εξοντωτικά χαμηλές τιμές στην πατάτα ως αποτέλεσμα των αθρόων εισαγωγών από τρίτες χώρες και  την κομπίνα της «ελληνοποίησης»  μεγάλου όγκου εισαγόμενης πατάτας καθώς και το πρόβλημα της καρπόπτωσης στην ελιά και στα εσπεριδοειδή εξ αιτίας του διήμερου Καύσωνα με θερμοκρασίες που έφταναν 41 βαθμούς κελσίου. «Θέσαμε την απαράδεκτη κατάσταση με την χρόνια καχεξία και ξήρανση της σταφίδας και την χρόνια κοροϊδία εκ μέρους των όλων κυβερνήσεων που αγνοούν το πρόβλημα από το 2017. Θέσαμε το έντονο πρόβλημα που συναντούν οι κτηνοτρόφοι με τα μέτρα-κοροϊδία που πήρε η κυβέρνηση και αντί να τους ενισχύσει οικονομικά για την απώλεια του εισοδήματος τους από την πανδημία τουναντίον τους κόβει χρήματα σε σχέση με πέρσι (2 ευρώ/ζώο).

Ακόμα απαιτήσαμε να δοθούν απαντήσεις και να κληθεί ενώπιον μας ο υπουργός ΥΠΑΑΤ κος Βορίδης, για τα ζητήματα της απώλειας του εισοδήματος των αγροτών, τις αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΓΑ και τα παράλογα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ που ξέρει καλά να εισπράττει ασφάλιστρα αλλά δυσκολεύεται να αποζημιώνει, για το συνταξιοδοτικό των αγροτών , για τις κατώτερες  εγγυημένες τιμές που είναι πάγιο αίτημα του κινήματος μας. Βάλαμε το ζήτημα του ασταμάτητου εμπαιγμού των αγροτών με την απόφαση του ΣΤΕ που βγάζει άκυρη όλη διαδικασία αλλά και την ταλαιπωρία και τα έξοδα που υπέστησαν οι αγρότες με την διαδικασία εξαγοράς των δασικών γαιών. Απαιτούμε λύση προς όφελος των αγροτών και να σταματήσει ο εμπαιγμός με τα δασικά. Θέσαμε ακόμα το θέμα της Δακοκτονίας, το σύνολο του πλαισίου και των διεκδικήσεων μας. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι ο αντιπεριφερειάρχης είναι αναρμόδιος και  ότι ο υπουργός έχει άλλες δουλειές και δεν μπορεί να μας μιλήσει… Ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα μας απαντήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Για όλα αυτά τα προβλήματα η ΟΑΣΗ έχει τοποθετηθεί αναλυτικά όλο το προηγούμενο διάστημα, και έχει αναπτύξει πολύμορφη δράση σε κοινό βηματισμό με τους μικρομεσαίους αγρότες σε όλη την Ελλάδα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ).

Τα  προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών δεν μπορούν να περιμένουν,  τα σοβαρά προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε μια σειρά καλλιέργειες του νομού μας αλλά και η χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των μικρομεσαίων αγροτών που παίρνει τεράστιες διαστάσεις μετά και την πανδημία του COVID-19 καθιστά επιτακτική ανάγκη την συζήτηση με τον αγροτικό κόσμο, την οργάνωση και τον αγώνα για τα δικαιώματά μας.

Καλούμε όλους  τους αγροτικούς συλλόγους να συνεδριάσουν άμεσα στις επόμενες ημέρες με θέμα τα προβλήματα αυτά και με σκοπό την οργάνωση της δράσης μας. Κανένας αγρότης να μην μείνει θεατής στο έργο της φτωχοποίησης του, του ξεκληρίσματος και της αφαίμαξης του για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων της αγροτικής παραγωγής και όχι μόνο. Να μην δεχτεί  τα όσα φέρνει η αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ που υλοποιεί κατά γράμμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος