FOLLOW US: facebook twitter

«Ανοίγει» η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας στο χώρο της

Ημερομηνία: 13-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας μιλά και για τις μετακινήσεις προσωπικού από την Ν.Μ. Αμαλιάδας

Στο χώρο της, θα λειτουργεί πλέον η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πύργου, ακριβώς απέναντι απο τα ΤΕΠ που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν το ΕΚΑΒ, καθώς ο θάλαμος που λειτουργούσε μέχρι σήμερα, δίπλα ακριβώς απο τα επείγοντα της Χειρουργικής, χαρακτηρίστηκε απο το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας ακατάλληλος.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Χριστόπουλος, η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας θα είναι πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη τονίζοντας πως για το σκοπό αυτό μετακινήθηκαν δέκα άτομα απο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και τέσσερα απο το Νοσοκομείο Κ.Υ. Κρεστένων. «Προς άρση κάθε παρεξηγήσεως, εγώ πήρα περί τα 10 άτομα από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, γιατί είχε ανάγκη το νοσοκομείο Πύργου να ανοίξει ένα καινούργιο τμήμα, το τμήμα βραχείας νοσηλείας, το οποίο αριθμεί 12 κλίνες. Η επιλογή που έγινε καταρχάς δεν στερεί τα κεκτημένα εργαζομένων, αφού όλο το μόνιμο προσωπικό που υπηρετούσε στην Αμαλιάδα δεν μετακινήθηκε. Ούτε ένας. Η επιλογή μεταξύ των νεοπροσληφθέντων ήταν ο τόπος κατοικίας τους και όλα τα άτομα τα οποία μετακινήθηκαν ήταν κάτοικοι Πύργου» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ενα Νοσοκομείο (Πύργου) που δεν έχει την επάρκεια σε ιατρικό προσωπικό που θα έπρεπε να έχει. «Λειτουργεί με ελλείψεις αυτή τη στιγμή και πρέπει να το υποστηρίξουμε, γι’ αυτό το λόγο 10 άτομα από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και 4-5 από το νοσοκομείο Κρεστένων μεταφέρθηκαν στη Νοσηλευτική μονάδα Πύργου για τις ανάγκες λειτουργίας της Βραχείας Νοσηλείας ωστε να εκλείψει αυτο το άισχος που υπάρχει σήμερα…».

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες του προσωπικού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τις χαρακτήρισε άστοχες και άκαιρες, υποστηρίζοντας πως βρισκόμαστε σε φάση που αναμένουμε κύμα κορονοιού και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. «Αυτοί ήταν οι λόγοι της μετακίνησης, κανένας απολύτως άλλος».

Παράλληλα, τόνισε οτι αυτή τη στιγμή με το προσωπικό που μετακινήθηκε υπάρχει επάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού όχι όμως και ιατρικού που για ανεξήγητους λόγους αρνείται να στελεχώσει τα νοσοκομεία του Νομού.  «Κανείς δεν κάνει αίτηση να έρθει εδώ και τους λόγους δεν τους ξέρω».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος