FOLLOW US: facebook twitter

Ανησυχία και επιφυλακή για τον κορονοϊό στην Ηλεία

Ημερομηνία: 17-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Δεκάδες τεστ καθημερινά στο ΓΝ Ηλείας, μπαράζ ακυρώσεων εκδηλώσεων και εκούσιο «λουκέτο» σε κλαμπ στην Κουρούτα

Κλίμα ανησυχίας αλλά και καχυποψίας επικρατεί στην Ηλεία, λόγω του κορονοϊού, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν σε ελεγχόμενο επίπεδο και ως τώρα κανένα από αυτά δεν έχει εξελιχθεί σε βαρύ περιστατικό που να χρήζει νοσηλείας σε νοσοκομείο.

Τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όσο και στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, διενεργούνται καθημερινά δεκάδες τεστ σε πολίτες που προσέρχονται με «ύποπτα» συμπτώματα και στην πλειονότητά τους είτε έχουν επιστρέψει από διακοπές είτε είναι ετεροδημότες που έχουν έρθει για διακοπές στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει ανακουφιστικό αποτέλεσμα, καθώς έχουν βγει αρνητικά τα τεστ. Όσον αφορά την επιχείρηση την οποία επισκέφθηκε μονάδα του ΕΟΔΥ για έλεγχο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα 18 τεστ έχουν βγει αρνητικά.

Παρότι ο ΕΟΔΥ εφαρμόζει δικό του τρόπο στις ανακοινώσεις των κρουσμάτων, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στην Ηλεία έχουν επιβεβαιωθεί 12 με 13 ασθενείς με covid-19, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προ ημερών εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να νοσηλεύει ασθενείς με κορονοϊό, εφόσον κριθεί απαραίτητο για τη βελτίωση της υγείας τους, για αυτό και έχει ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου.

Παρενέργειες στην αγορά

Η επιβεβαίωση κρουσμάτων στην Ηλεία, σε συνδυασμό με τα νέα κυβερνητικά μέτρα και την ανεπτυγμένη –και ανυπόστατη ως έναν βαθμό- φημολογία για το ποιος νοσεί, οδήγησε στην αναβολή αρκετών εκδηλώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακό, καθώς και στην αναστολή λειτουργίας καταστημάτων. Όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης του island στην Κουρουτα, Βασίλης Νιπεργιάλης, οι περιορισμοί είναι πλέον τέτοιοι που η διασκέδαση έχει μπει στο στόχαστρο, και για τον λόγο αναγκάζεται να σταματήσει τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας, ζητώντας από την κυβέρνηση να μεριμνήσει για τους συνολικά 47 εργαζόμενους που απασχολούνταν στην επιχείρηση. Παράλληλα, ακυρώθηκαν οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών Λένας Ζευγαρά και Κωνστανίνου Αργυρού στον Ιππικό Όμιλο Κουρούτας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του επιχειρηματία Θανάση Δ

Αυτό έγινε γνωστό σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός Παπαγεωργίου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι προέβη στη ματαίωση σεβόμενος την δημόσια υγεία και τους κανόνες της σημερινής εποχής.

Για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκε και το liveπου είχε προγραμματιστεί στο Κατάκολο με τον Πάνο Βαβίλη, τη Σάσα Μπάστα και την Έρη Δήμα, αφού όπως ανακοίνωσε ο διοργανωτής του event, Γιάννης Κατέβας, θα ήταν δύσκολη η διαχείριση και η αποτροπή του συνωστισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος