FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: «Τέρμα τα παλαμάκια και τα λόγια του αέρα…»

Ημερομηνία: 17-08-2020 | Συντάκτης:

Με αφορμή το δύσκολο εφημεριακό πλάνο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και το έγγραφο του Επιστημονικού Συμβουλίου που αναφέρεται στις δυσλειτουργίες και τα κενά της νοσηλευτικής μονάδας αλλά και την πρόθεση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας για κάλυψη των κενών του Νοσοκομείου Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας με συνέντευξη του, ξεκαθάρισε πως δε πρόκειται να δεχτούν «τελεσίγραφα» με την επίφαση της καλύτερης λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου, τονίζοντας ότι «τώρα» λόγω πανδημίας είναι επιτακτική ανάγκη να τρέξουν οι διαδικασίες πρόσληψης ιατρικού προσωπικού.

«Μετά την καραντίνα που η Ν.Μ. Αμαλιάδας μπήκε σε λειτουργικούς ρυθμούς είχαν δοθεί υποσχέσεις να δουλέψουμε με τις αντοχές που διαθέτουμε και πως στο μέλλον θα έφερναν γιατρούς. Πέντε μήνες και τίποτα. Είναι τραγικό, σε έναν νομό, με τεράστιο πληθυσμό που αναλογεί, το νοσοκομείο Αμαλιάδας και Πύργου να μην έχουν νέους διορισμούς γιατρών. Να βαλτώνουν οι προκηρύξεις που έχουν εξαγγελθεί από επίσημα «χείλη» στα γραφειοκρατικά «γρανάζια» της ΥΠΕ, οι γιατροί που είχαν επιλεγεί για να έρθουν στα νοσοκομεία μας να φεύγουν για άλλες ΥΠΕ, όπου οι διαδικασίες «τρέχουν» πολύ γρήγορα και εμείς ακόμα να περιμένουμε τι;» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Σωτηρόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται όλα να επαφίενται στο φιλότιμο και στην προσπάθεια του προσωπικού. «Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία φτάνει. Οι κυβερνώντες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον για το νοσοκομείο Αμαλιάδας και γενικά της Ηλείας. Η Υγεία έχει τεράστιο πρόβλημα…».

Ο κ. Σωτηρόπουλος στη συνέχεια κάλεσε κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηλείας να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα της στελέχωσης της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους. «Είναι κρίμα σε νοσοκομείο που «πέφτουν» λεφτά από δωρεές, που άνθρωποι δίνουν από το υστέρημά τους, να μην υπάρχει ανταπόκριση από την Πολιτεία, ώστε όλο αυτό να έχει αντίκρισμα.  Οι συνθήκες επιβάλλουν να συνεχίσουν να λειτουργεί ότι υπάρχει στον νομό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος