FOLLOW US: facebook twitter

Με χαμόγελα ξεκινά ο τρύγος: Αισιοδοξία για τη φετινή τιμή της σταφίδας, καθώς η παραγωγή είναι υψηλής ποιότητας

Ημερομηνία: 17-08-2020 | Συντάκτης:

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ξεκινούν από σήμερα οι περισσότεροι αγρότες τον τρύγο, καθώς οι τωρινές συνθήκες δείχνουν ότι η παραγωγή της σταφίδας θα είναι εξαιρετικής ποιότητας και αναμένεται να «χτυπήσει» αρκετά ικανοποιητικές τιμές, ακόμα και κοντά στα δύο ευρώ.

Παρά την αρχική ανησυχία από τον εαρινό καύσωνα και τα προβλήματα που προκάλεσε μέρος της καλλιέργειας, φαίνεται ότι η σχετικά μειωμένη παραγωγή θα συμβάλει στην αύξηση της τιμής πώλησης, κάτι που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στους σταφιδοπαραγωγούς, ύστερα από μια δύσκολη χρονιά

ήδη ορισμένοι έχουν ξεκινήσει τη συγκομιδή, παρά τα προβλήματα στην εύρεση εργατικού προσωπικού, αφού η πανδημία δεν επέτρεψε την είσοδο αλλοδαπών εργατών γης, κυρίως από τα Βαλκάνια, δυσκολεύοντας την κατάσταση.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο σταφιδοπαραγωγός και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), Θανάσης Βομπίρης, οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, αρκεί να μην προκύψουν «ύποπτα» παιχνίδια ελέγχου των τιμών.

«Στόχος μας φέτος είναι να πιάσουμε τα δύο ευρώ, που είναι μια τιμή που θα μας επιτρέψει να πάρουμε μια ανάσα και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας. Η ποιότητα της σταφίδας είναι εξαιρετική, από όσα έχουμε διαπιστώσει και από όσους ήδη ξεκινήσαν τον τρύγο. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος πληρώνει πολύ υψηλά ασφάλιστρα και έχει αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ η πολιτεία μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματά μας για ουσιαστική στήριξη των πληγέντων από την πανδημία παραγωγών, όχι μόνο στη σταφίδα και στην ανάγκη για αναμπέλωση, αλλά και στις άλλες καλλιέργειες, όπως η πατάτα, το καρπούζι, το ελαιόλαδο κλπ», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος