FOLLOW US: facebook twitter

Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε συκιές και καρυδιές!

Τρομακτική εικόνα σε καλλιέργειες στα Γρανιτσέικα Πύργου

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Απίστευτη κι όμως πραγματική είναι η καταστροφή που προκάλεσε πιθανότατα ανεμοστρόβιλος σε αγροτικές καλλιέργειες στα Γρανιτσέικα του δήμου Πύργου τα ξημερώματα της Κυριακής, αφού ξεριζώθηκαν πάνω από εξήντα δέντρα, τριάντα συκιές και τριάντα καρυδιές!

Ο παραγωγός Σπύρος Κυριακόπουλος, μόλις έφτασε χθες το πρωί στο χωράφι του για να δει τι έχει συμβεί, έμεινε έκπληκτος από το θέαμα που αντίκρισε, αφού με την πρώτη ματιά προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή», οι καρυδιές που διατηρεί  και καλλιεργεί στο κτήμα του εδώ και 30 χρόνια, με ικανοποιητικές αποδόσεις, υπέστησαν τρομακτική ζημιά.

«Έχουν ξεριζωθεί τουλάχιστον τριάντα καρυδιές. Τις έχω και τις καλλιεργώ περίπου 30 χρόνια και είχαν απόδοση 50 κιλά ανά δέντρο. Και αν δείτε τι έχει συμβεί, θα δείτε ότι είναι ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά. Δεν ξέρω αν και πότε θα καταφέρω να τα ξαναφτιάξω και να υπάρχει παραγωγή, όπως είχα», τόνισε.

Ακριβώς δίπλα, σε ένα κτήμα με συκιές, η εικόνα είναι περίπου ίδια. Κορμοί δέντρων διάσπαρτοι και «σπασμένες» ρίζες από το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

«Σε αυτό κτήμα καλλιεργούνται συκιές 12 χρόνων και είχαν απόδοση 80 κιλά παραγωγή σύκου. Η ζημιά είναι αρκετή, περίπου 30 δέντρα από τα 120 ξεριζώθηκαν τελείως. Έγινε τη νύχτα από τον ανεμοστρόβιλο. Πρέπει να έρθει εκτιμητής για να αποζημιωθεί, γιατί έχει γίνει μεγάλος αγώνας για να είναι καλή και παραγωγική αυτή η καλλιέργεια», τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος