FOLLOW US: facebook twitter

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση των Κρεστένων – Προφυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Ημερομηνία: 28-12-2021 | Συντάκτης:

-Μετατροπή κατηγορίας σε κακουργηματική για τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του οικογενειακού επεισοδίου σε χωριό των Κρεστένων


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ανατροπή δεδομένων προέκυψε κατά την πολύωρη εκδίκαση της υπόθεσης του σοβαρού επεισοδίου που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα σε δύο αδέλφια, 59 και 63 ετών, σε λιοστάσι τοπικής κοινότητας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Έπειτα από επτάωρη ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, ο Εισαγγελέας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας του 63χρονου σε κακουργηματική, από ενδοοικογενειακή βία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπότε το δικαστήριο –όντας αναρμόδιο πλέον για την εκδίκαση- παρέπεμψε την υπόθεση στον Εισαγγελέα Εφετών για ορίσει νέα δικάσιμο σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Παράλληλα, ο 63χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ στην ίδια δίκη –λόγω συνάφειας δικογραφίας- θα εκδικαστούν και οι πλημελημματικές κατηγορίες που βαρύνουν τον έτερο πρωταγωνιστή του επεισοδίου, τον 59χρονο αδελφό του προαναφερθέντος κατηγορουμένου.

To χρονικό του συμβάντος

Το συμβάν, που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, εκτυλίχθηκε πριν από μία εβδομάδα σε αγροτική περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, όταν ο 63χρονος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, μετέβη στο λιοστάσι κρατώντας καραμπίνα και φέρεται να απείλησε τον 59χρονο αδελφό του εξαιτίας προσωπικών διαφορών. Τα δύο αδέλφια λογόφεραν και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν γροθιές, με συνέπεια να εκπυρσοκροτήσει το όπλο κατά τη διαμάχη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.
Τα δύο άλλα πρόσωπα που ήταν στο λιοστάσι, κατάφεραν με πολλή προσπάθεια να τους χωρίσουν και να τερματίσουν τη συμπλοκή. Αμφότεροι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του ΑΤ Κρεστένων, αλληλομηνύθηκαν και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος