FOLLOW US: facebook twitter

«Ανάσα» για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – «Πράσινο» για την εκταμίευση της αποζημίωσης που δέσμευε τον λογαριασμό

Ημερομηνία: 17-06-2021 | Συντάκτης:

Στην ομαλότητα επιστρέφει η διοικητική και οικονομική λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, καθώς χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την εκταμίευση του ποσού των 260.603 ευρώ, που αντιστοιχεί στην αποζημίωση που επιδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 στην οικογένεια του 17χρονου που απεβἰωσε τον Απρίλιο του 2005 από μηνιγγίτιδα εξαιτίας ιατρικής αμέλειας. Υπενθυμίζεται πως το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Πρωινή την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η απόφαση  που δημοσιεύτηκε χθες και την οποία υπογράφει ο υπηρεσιακός γραμματέας Ιωάννης Βλάσσης, προβλέπει την έγκριση επιχορήγησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, με το ποσό των 260.603,65 ευρώ από την πίστωση σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας, οικ. έτους 2021, με την έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος πληρωμής και κατάθεση του ποσού στον σχετικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε το νοσοκομείο στη συγκεκριμένη υπόθεση, Μισέλ Αμπου-Χάντμπα, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η διαδικασία γρήγορα και ομαλά έτσι ώστε να λάβει η οικογένεια τα χρήματα που δικαιούται αλλά και το νοσοκομείο να σταματήσει να υπολειτουργεί.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σάκης Κότσιφας, δήλωσε ότι το ζήτημα θα τακτοποιηθεί μόνο όταν τα χρήματα καταβληθούν στην οικογένεια, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο υπουργείο Υγείας.

«Έχω δώσει περιθώριο 15 ημερών για την καταβολή της αποζημίωσης στην οικογένεια, ειδάλλως θα προβούμε σε κατάσχεση όλου του ποσού. Δεν είμαστε ικέτες, απαιτούμε τα δικαιώματά μας όπως προβλέπει η ελληνική δικαιοσύνη. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του υπουργείου Υγείας να διευθετήσει το ζήτημα», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος