FOLLOW US: facebook twitter

Αναγέννηση ή πόθοι ευσεβείς;

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προφανώς δεν έχουν καταλάβει, εκεί, στο επιτελείο της κ. Γεννηματά, ότι το ποσοστό που κατέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δεν είναι αμελητέο και ότι είναι συμπαγές πια  Δύσκολα επιστρέφει κανείς στον τόπο του εγκλήματος  ειδικά όταν νιώθει προδομένος και απογοητευμένος από αυτό.

Άμα βρεις νέο λιμάνι, ακόμη κι αν δεν είναι υπήνεμο αλλά το θεωρείς καλύτερο από το προηγούμενο, δεν το εγκαταλείπεις εύκολα· πού να τρέχει  κανείς μια ζωή. Αράζεις σε εκείνο το λιμάνι, που νομίζεις ότι σου δίνει τις περισσότερες ευκαιρίες: να βρεις μια δουλίτσα, να έχεις μια ασφάλεια, αστική και ιατροφαρμακευτική, να μπορείς να μορφώσεις τα παιδιά σου, να μη σου χτυπάνε την πόρτα αχάραγα [και να μην είναι ο γαλατάς]· απλά, καθημερινά πράγματα, που συνέχουν, όμως, τις κοινωνίες και διαμορφώνουν και πολιτικές συνειδήσεις, σε ένα, έστω κατ’ επίφασιν, δημοκρατικό καθεστώς.

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα εάν η κ. Γεννηματά αποφάσισε μόνη της την  καρατόμηση του κου Βενιζέλου ή αν κάποια αόρατος χειρ κινεί νήματα και δεν το γνωρίζουμε. Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες  ανακατατάξεις θα φέρει στην πολιτική σκηνή η εξέλιξη αυτή – αν και μερικοί την περίμεναν εδώ και πολύ καιρό.

Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι από τους πολιτικούς που τα παρατάνε εύκολα, αν και είναι επιρρεπής στις πολιτικές γκάφες – και το ότι είναι επιρρεπής σε αστοχίες το έχει αποδείξει πάνω από μία φορά στην ώς τούδε καριέρα του, παρότι διακρίνεται -ξεχωρίζει μάλιστα- στην ελληνική κοινωνία για την ευφράδειά του, τη ρητορεία του, την επιστημονική του κατάρτιση. Σημασία όμως έχει πού διοχετεύεις όλα αυτά τα προτερήματα, όλα αυτά τα ταλέντα και όλον αυτόν τον πνευματικό δυναμισμό.

Είναι έκδηλη η απογοήτευσή του. Αρνήθηκε ότι θα κάνει δικό του κόμμα ή ότι θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία και αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα ασχοληθεί με «καλό της πατρίδας». Μακάρι να ασχοληθεί με την επιστήμη του και ίσως τότε συνειδητοποιήσει τι έχει προτείνει ώς τώρα για νόμους του κράτους. Η αυτοκριτική – είναι γνωστό τοις πάσι – μόνο καλό φέρει στον αποφασίζοντα να την «υποστεί», αλλά και στην κοινωνία εάν συνδέεται με αυτήν.

Αποκλείεται πάντως η κ. Γεννηματά να αποφάσισε από μόνη της κάτι τόσο σοβαρό για το κόμμα της. Ελπίζει πραγματικά σε αναγέννηση του «κινήματος»; Αστείο ακούγεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος