FOLLOW US: facebook twitter

Αν. Νικολακόπουλος: Να ενισχυθούν με εξοπλισμό και κάμερες οι αστυνομικοί μας

Ημερομηνία: 20-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση του Ανδρέα Νικολακόπουλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την ενίσχυση του εξοπλισμού των αστυνομικών και την προμήθεια καμερών για όσους εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, θέτει με ερώτησή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος έχει προβεί σε σειρά ενεργειών προωθώντας όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, τα οποία άπτονται σε τοπικό επίπεδο αλλά και γενικότερα αιτήματα του κλάδου, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν καθημερινά για την πάταξη της παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Νικολακόπουλος, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, υπόθεση η οποία έχει περάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, επιχειρείταιαπό την πλευρά της αντιπολίτευσης η διαμόρφωση κλίματος αμφισβήτησης του έργου που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία, σε μία προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

«Με τις βολές που δέχονται οι Ελληνίδες και Έλληνες αστυνομικοί, επιχειρείται όχι μόνο υποβάθμιση του σημαντικού έργου που προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία αλλά αποτελούν και τροχοπέδη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Ηλείος κοινοβουλευτικός στην προμήθεια καμερών για τους αστυνομικούς, ώστε να τις φέρουν στον εξοπλισμό τους έτσι ώστε να γίνεται καταγραφή των συμβάντων και αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα σε κάθε αστυνομική επέμβαση.

Τα βίντεο χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις τέλεσης κακουργημάτων κατόπιν άδειας του εισαγγελέα. Αστυνομικοί από τιςσυγκεκριμένες υπηρεσίες αξιολογούν θετικά τον αντίκτυπο από τη χρήση τους» σημειώνει, τονίζοντας ότι αστυνομικοί όλης της χώρας έχουν ζητήσει να ενισχυθούν εξοπλιστικά και στα αιτήματα περιλαμβάνεται και η προμήθεια καμερών,  ώστε να αποτυπώνεται ξεκάθαρα τι συμβαίνει σε κάθε περιστατικό και να μην τίθεται οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την αντίδραση των αστυνομικών, ενώ έχει υπογραφεί και σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη νομιμότητα της λειτουργίας των καμερών στις στολές των αστυνομικών όταν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης σοβαρών αξιόποινων πράξεων.

Ως εκ τούτου ο κ. Νικολακόπουλος ερωτά τον Υπουργό:

«1)Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ενίσχυση του εξοπλισμού των αστυνομικών της χώρας μας;  Συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια καμερών για όσους εκτελούν εξωτερική υπηρεσία;

2) Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για την υλοποίηση του μέτρου;».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος