FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: Η κυβέρνηση ασκεί έμπρακτη φιλολαϊκή πολιτική

Ημερομηνία: 20-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Του Νίκου Καλάκου

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει τους πολίτες που πλήττονται από την πληθωριστική και την ενεργειακή κρίση, με την ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών των νοικοκυριών σε σουπερμάρκετ και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση αφουγκράζεται τον παλμό του απλού Έλληνα και εξαντλεί κάθε δυνατότητα υποστήριξης, δίχως να διαταράσσει το δημοσιονομικό ισοζύγιο, αφού το μέτρο θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων.

Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και θα δίδεται σε μόνιμη βάση, για έξι μήνες. Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται:

Έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή του μέρους του συμφώνου συμβίωσης.

29.000 με 3 μέλη

34.000 με 4 μέλη

39.000 με 5 μέλη

44.000 με 6 μέλη

Το όριο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού. Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Οι πληρωμές θα γίνονται με δύο τρόπους, είτε με πίστωση χρημάτων κάθε μήνα σε ψηφιακή άυλη κάρτα είτε με την κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.


Είναι μία ακόμα σωστή κίνηση που λαμβάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ των κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων πολιτών,  μετά τη δρομολογημένη αύξηση των συντάξεων και του βασικού μισθού, καθώς και τη χορήγηση του επιδόματος στους αστυνομικούς. Φυσικά έχουν προηγηθεί οι επιδοτήσεις στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, όλα ρεαλιστικά και κοστολογημένα, εντός των δυνατοτήτων της οικονομίας.


Όσοι από την αντιπολίτευση ειρωνεύονται αυτά τα μέτρα και τα αντιμετωπίζουν αφ’ υψηλού, είτε είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών είτε λαϊκίζουν τάζοντας περισσότερα, για να υφαρπάξουν ψήφους. Θα πρέπει όμως μέσα στη Βουλή να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να μας πουν αν θα υπερψηφίσουν ή θα καταψηφίσουν ένα μέτρο πρόνοιας για τους ασθενέστερους, διότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που ασκεί φιλολαϊκή πολιτική στην πράξη και όχι στα λόγια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος