FOLLOW US: facebook twitter

«Άλλο τι έπρεπε να είχε γίνει και άλλο τι έγινε»!

Ημερομηνία: 06-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

varda-plimmiresΟ πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας επισημαίνει πως δεν έλαβαν ούτε ευρώ οι πληγέντες αν και υπάρχει το έγγραφο Κατρούγκαλου

Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πάρει ως αποζημίωση οι πληγέντες της Βάρδας για τις ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες του περασμένου Οκτώβρη σε σπίτια και καταστήματα, αν και το έγγραφο Κατρούγκαλου που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Ανδρέας Τσίρος, τονίζει με σαφήνεια ποια είναι τα μέτρα στήριξης των πληγέντων που έπρεπε να είχαν ληφθεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα συμβεί γιατί δεν έχει οριοθετηθεί η πληγείσα περιοχή για να λάβουν και τα ανάλογα ευεργετήματα.  Μάλιστα ο κ. Τσίρος επισημαίνει ότι τα  ευεργετήματα αυτά που ισχύουν από τον νόμο και δεν έχουν λάβει οι πληγέντες θα πρέπει να ισχύσουν πλέον από τη στιγμή που θα υπογραφεί η ΚΥΑ, διαφορετικά η ιστορία θα είναι… δώρο άδωρον.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσίρος μιλώντας χθες στην Πρωινή, το έγγραφο που δημοσιεύτηκε με την υπογραφή του κ. Κατρούγκαλου, και το οποίο αποφάσισαν να κρατήσουν για κάποιο καιρό ώστε να δώσουν το χρόνο στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να προχωρήσουν την υπόθεση, ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς επαφών, ερωτημάτων και πιέσεων εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας, για να μάθουν που βρίσκεται η διαδικασία των αποζημίωσεων. Βεβαίως εφτά μήνες μετά τις πλημμύρες δεν έχει γίνει καν οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και οι πληγέντες βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση κυρίως οι επαγγελματίες, που έπρεπε από τον περασμένο Δεκέμβρη να έχουν πάρει χρήματα και να ισχύσουν γι αυτούς οι ευεργετικές διατάξεις σε ότι αφορά τις πληρωμές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Θέλουμε να ζητήσουμε από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο να ενεργήσει και να πιέσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την έκδοση της απόφασης οριοθέτησης, αφού χθες έλεγε ότι υπάρχει υπογεγραμμένη η ΚΥΑ την οποία εμείς δεν έχουμε δει και όλοι μαζί αν και η Περιφέρεια είναι αρμόδια για το θέμα αυτό ως το μακρύ χέρι του Υπουργείου Εσωτερικών, να προωθήσουμε τάχιστα το θέμα γιατί η ιστορία αυτή παρατράβηξε».

georgiopoulos«Θέμα ημερών η ΚΥΑ για την οριοθέτηση»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος μιλώντας στην Πρωινή τόνισε ότι όντως η οριοθέτηση της πληγείσας από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2015 περιοχής του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ειδικά της Βάρδας που είχε τις περισσότερες ζημιές κυρίως σε επιχειρήσεις, έχει καθυστερήσει σημαντικά, θεωρεί όμως ότι είναι θέμα ημερών να έχουμε την ανακοίνωση της οριοθέτησης, αν και χθες μετά την δημοσιοποίηση του θέματος δεν είχε κάτι καινούργιο.

«Εμείς ως Περιφέρεια αλλά και ο δήμος, έχουμε συμπληρώσει  τον φάκελο από τις αρχές Ιανουαρίου και έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών. Προφανώς η γραφειοκρατία και τα πολλά εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ και ο κόσμος και οι επιχειρήσεις δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα, ωστόσο έχω την πληροφορία ότι πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η ΚΥΑ, αλλά εκκρεμεί ένα έγγραφο γνωστοποίησης από τον γ.γ. Υποδομών Γ. Δέδε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθότι αφορά και την επιχειρηματικότητα και απαιτείται και αυτή η διαδικασία που αφορά την Ε.Ε. Δεν υπάρχει ακόμα κάτι νεώτερο, πιστεύω πως εντός των ημερών θα έχουμε εξέλιξη με την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής για να ακολουθήσει έλεγχος σε δεύτερο βαθμό και εξατομίκευση των ζημιών για να καθοριστούν οι αποζημιώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος