FOLLOW US: facebook twitter

Αλέξης Τσίπρας σε Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζα: «Είμαι ανήσυχος διότι φοβάμαι ότι η Πατρών-Πύργου θα πάει στις καλένδες»

Ημερομηνία: 29-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική
Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

 

Τον «κώδωνα του κινδύνου» ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα Πύργος θα οδηγηθεί στις καλένδες, έκρουσε από τα Λεχαινά χθες, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ηλεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που τόνισε ότι «αν δεν διεκδικήσετε το αυτονόητο, το έργο θα χαθεί».

Τον Αλέξη Τσίπρα, που έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από πολίτες της Βόρειας Ηλείας, συνόδευαν ο πρώην Υπουργός Τάσος Πετρόπουλος, ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, οι πρώην Βουλευτές Μάκης Μπαλαούρας, Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και φίλοι του κόμματος.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ο οποίος και του έθεσε το κορυφαίο ζήτημα για την Ηλεία, που δεν είναι άλλο από την συνέχιση των έργων κατασκευής του αυτοκινητόδρομου. «Εμείς θέλουμε ο δρόμος να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί… χθες! Διαφορετικά θα παραπεμφθεί στις καλένδες. Ως δήμος έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και τραυματίες για αυτό ο δρόμος πρέπει να συνεχιστεί με την παρουσία μορφή. Ας βρουν τις λύσεις να το συνεχίσουν ώστε το 2023 να έχει ολοκληρωθεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το θέμα του δρόμου είναι όντως κρίσιμο δηλώνοντας πως χωρίς στοιχεία μικροκομματικής «είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας από την παρουσία κυβέρνηση». «Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί μια τακτική, όπου έργα που είχαν δρομολογηθεί και είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους και θα ολοκληρώνονταν, μπήκαν σε λογική εκδικητική και πολιτική αντιδικία χωρίς λόγο, καταργώντας τα και θέτοντας τα σε μεγάλη διακινδύνευση και σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση αλλά και σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει στου ήδη υπάρχοντες παραχωρησιούχους. Είμαι ανήσυχος διότι φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες. Νομίζω ότι είναι μια λάθος τακτική που μας οδηγεί σε κινδύνους και με την παρουσία μου εδώ θα ήθελα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου διότι πιστεύω ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις που θα προκύψουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δώσει έγκριση για ένα τόσο μεγάλο έργο με ανάθεση. Συνεπώς ας το ξανασκεφτούν γιατί οι πολίτες της Ηλείας και της δυτικής Ελλάδας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ο φόρος αίματος είναι μεγάλος. Δήμαρχε ελπίζω όλη η τοπική κοινωνία και οι βουλευτές ανεξαρτήτως χρώματος, να διεκδικήσετε το αυτονόητο για το δρόμο και να εισακουστεί το αίτημα σας…».

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα τοπικού και περιφερειακού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών και τα προβλήματα περιβαλλοντικής φύσης, που απασχολούν τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων, αλλά και ζητήματα σχετικά με το λιμάνι της Κυλλήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος