FOLLOW US: facebook twitter

«Ριζώνουμε γιατί εκφράζουμε τους μη προνομιούχους»: Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής από τον Αλέξη Τσίπρα στο κατάμεστο Πάρκο Ξυστρή

Ημερομηνία: 29-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
-Πολιτική εξαπάτηση καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στο εγχείρημα της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε χθες από το κατάμεστο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ανοιχτής πολιτικής συζήτησης με τους πολίτες.

Σε μια καινοτόμα πολιτική εκδήλωση, κατά την οποία συμμετείχε με ερωτήσεις και το κοινό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η νέα διαδικασία που εφαρμόζει σε αυτές τις συγκεντρώσεις, στοχεύει στον μετασχηματισμό του κόμματος μέσα από διαλογική προσπάθεια, για να οικοδομήσει μια νέα σχέση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, τα οργανωμένα μέλη και τον απλό πολίτη.

«Όλους και όλες εσάς που βρεθήκατε δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς να είστε οργανωμένοι, σας καλούμε να γίνετε οργανωτικό κομμάτι στην προσπάθειες να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές και να είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη χώρα στα μονοπάτια της προόδου και της δικαιοσύνης», είπε.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών στην εκδήλωση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πολιτική δύναμη που πλέον ριζώνεται στην ελληνική κοινωνία επειδή εκφράζει τους μη προνομιούχους Έλληνες.

«Εκπροσωπούμε αυτούς και αυτές που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο και περισσότερη δικαιοσύνη. Πάντα η Αριστερά και το δημοκρατικό προοδευτικό κίνημα, σε όλες τις εκφράσεις, αγωνιζόταν για δικαιότερη κοινωνία. Αυτό είναι το όραμά μας για την Ελλάδα που θέλουμε να οικοδομήσουμε μαζί», ανέφερε και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός κορμός της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης

Επίθεση σε Μητσοτάκη για πολιτική εξαπάτηση

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε η νέα κυβέρνηση εξελέγη βασιζόμενη στην πολιτική εξαπάτηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για άθλια αντιπολιτευτική στάση που βασίστηκε στην κινδυνολογία και τις συκοφαντίες εναντίον της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σιγά σιγά ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις και διαφαίνεται το σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού που ενορχηστρώθηκε από γνωστά πολιτικά κέντρα και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της συντριπτικής πλειονότητας των ΜΜΕ. Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεπε καταστροφές και συντρίμμια, μειώσεις συντάξεων και μέτρα σκληρά που ποτέ δεν ήρθαν. Μιλούσε για 4ο μνημόνιο όταν εμείς καταφέραμε να βγούμε από τον ασφυκτικό ζυγό της τρόικας και αναπνέαμε ξανά. Όλη η επιχειρηματολογία του βασίστηκε σε μια ψευδή εικόνα για την πραγματικότητα σε σχέση με την οικονομία και με κρίσιμες γεωπολιτικές επιλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας τη στάση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό.

«Βασίστηκε στην πολιτική απάτη για να κερδίσει τις εκλογές, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τα συσσωρευμένα “σπασμένα” των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως κατάφερε να καθαρίσει τα “σπασμένα” δεκαετιών και να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας», είπε.

Κριτική για Πατρών-Πύργου και ΤΕΦΑΑ

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας καυτηρίασε τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τοπικά ζητήματα όπως η Πατρών-Πύργου, το «λουκέτο» στα ΤΕΦΑΑ, ενώ παρομοίασε και την επιλογή διοίκησης για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου με την περίπτωση της Καρδίτσας.

Παρομοίασε τον αυτοκινητόδρομο με το γιοφύρι της Άρτας και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε αυτόν τον παραλογισμό»  με τη σύμβαση παραχώρησης, αποδίδοντας τα εύσημα στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου για τη διεκδικητική του στάση, ενώ για τη Σχολή ΤΕΦΑΑ είπε πως μια τέτοια σχολή δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για νέους που θα επέλεγαν να σπουδάσουν εκεί που γεννήθηκε το Ολυμπιακό Ιδεώδες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος