FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Γεωργιόπουλος στη συνάντηση με Αλέξη Τσίπρα: Αίτημα να φτάσει η Ολυμπία Οδός στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 29-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Η Πατρών- Πύργου, απασχόλησε όπως ήταν αναμενόμενο, και την συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, που ήταν και ο δεύτερος σταθμός της χθεσινής περιοδείας του στην Ηλεία.

Ο κ. Γεωργιόπουλος που υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα στο δημαρχείο της Ολυμπίας, μίλησε για το δρόμο, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο ζήτημα συγκοινωνιακό και επικινδυνότητας αλλά και αναπτυξιακό, με την έλλειψή του να φέρνει τον τόπο, όπως είπε, πίσω.

«Δεν τον βοηθά ανταγωνιστικά και έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα καθυστερήσει και άλλο. Πρέπει λοιπόν να δοθεί άμεση λύση και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Εμείς, έχουμε και ένα επιπλέον αίτημα που είναι να φτάσει ο δρόμος μέχρι την Αρχαία Ολυμπία γιατί συμβαίνει το οξύμωρο να ονομάζεται Ολυμπία Οδός και να μην … επικοινωνεί με την Ολυμπία! Μιλάμε για ήδη χαραγμένο δρόμο που δεν θα είναι κοστοβόρο και ήδη έχουμε και ένα εξαγγελθέν έργο από τη δική σας κυβέρνηση, τη σύνδεση της Ολυμπίας με τη θάλασσα. Αν αυτό το “δακτυλίδι” μπορεί να εκτελεστεί θα ήταν πολύ σπουδαίο για την Ηλεία» είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν το 2023 και μάλιστα με έκπτωση 50%, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιλέγει να θέσει το έργο σε κίνδυνο και να το οδηγήσει στις καλένδες.

Και στο δεύτερο σταθμό της περιοδείας του, ο Αλέξης Τσίπρας, έγινε δεκτός ιδιαίτερα θερμά από πολίτες της ευρύτερης περιοχής ενώ είχε και την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, συνοδευόμενος από τον κ. Γεωργιόπουλο και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη-Ίριδα Κόλια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε αρκετά με την κ Κόλια και μάλιστα, ενόψει της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, επέδειξε ενδιαφέρον για το τελετουργικό και για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.  Σε ερώτημα της «Πρωινής» για το πώς βλέπει τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα σχολίασε αφοπλιστικά «θα τους φέρουμε στην Ολυμπία για εκεχειρία»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος