FOLLOW US: facebook twitter

Αλέξανδρος Σφήκας: «Να διακοπούν οριστικά τα τοπικά πρωταθλήματα»

Ημερομηνία: 09-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά από ένα μήνα διακοπής των πρωταθλημάτων, που θα φτάσει τους δύο μήνες μετά την απόφαση παράτασης του lockdown και στον αθλητισμό, το ερώτημα που πλανάται είναι αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά-τοπικά πρωταθλήματα. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Αλέξανδρος Σφήκας, μίλησε στο sportime.gr (πριν την απόφαση παράτασης του lockdown) για τις επιπτώσεις και τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα ήταν προτιμότερο να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα και η χρονιά να θεωρηθεί ως μη γενόμενη, μέχρι να ξεπεραστεί η υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, ανέφερε συγκεκριμένα: «Μπρος στην υγεία δεν μπορούμε να θέσουμε καμία άλλη προτεραιότητα. Γι’ αυτό και καλώς υπήρξε αυτή η προσωρινή αναστολή των πρωταθλημάτων. Πιστεύω πως σωστά πάρθηκε αυτή η απόφαση και δεν νομίζω πως υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει πως θα έπρεπε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Τώρα όσον αφορά τις επιπτώσεις είναι τεράστιες και ήδη αυτές μετρούμε. Δυστυχώς σήμερα που μιλάμε πολλοί πρόεδροι ή αν θέλετε άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές και γι’ αυτό δεν θα έχουν επόμενη μέρα. Άρα το ποδόσφαιρο, θα βρεθεί εκ των πραγμάτων σε μια άλλη φάση, που θα είναι τραγική, κάτι που εύχομαι να αποφύγουμε».

«Ως μη γενόμενη η χρονιά»

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως θα ήταν προτιμότερο να σταματήσουν τα πρωταθλήματα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας είπε: «Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε την επόμενη μέρα. Είναι πολύ δύσκολο σε μια επαρχία, όπως η Καρδίτσα, με τόσα προβλήματα, να τα βγάλει πέρα, αλλά πιστεύω και αλλού. Θα ήταν προτιμότερο να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να αναδειχθεί η χρονιά ως μη γενόμενη και να περιμένουμε με υπομονή να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση. Έχουμε μπροστά μας όλο το χρόνο να παίξουμε μπάλα και να βρεθούμε στους αγαπημένους μας χώρους. Πάντως εμείς, όπως και να έχει το πράγμα, όποια απόφαση παρθεί είμαστε έτοιμοι να πειθαρχήσουμε και να στηρίξουμε κυρίως τις ομάδες μας. Γι’ αυτό να μην ανησυχεί κανείς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος