FOLLOW US: facebook twitter

Κατέβασε όλες τις σημαίες της Ρωσίας η ΔΟΑ στην Ολυμπία!

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Ρώσικη εισβολή και συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας

Αποκαθηλώνει τις σημαίες της Ρωσίας από την Αρχαία Ολυμπία και τους υπόλοιπους χώρους δικαιοδοσία της η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία. Στη σημερινή ανακοίνωση τηςη ΔΟΑ , η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, τονίζεται ότι η αθλητική κοινότητα αντιτίθεται με κάθε τρόπο στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Ρωσικ΄εισβολή κατεβάζει από τους ιστούς της ολες τις σημαίες της Ρωσίας και Λετκορωσίας. «Κάθε πράξη βίας σε βάρος ανεξάρτητων λαών και απλών πολιτών, αποτελεί βάναυση προσβολή των θεμελιωδών Αξιών του Ολυμπισμού», αναφέρει η Ολυμπιακή Ακαδημία. Παράλληλα, καλεί τις υπόλοιπες χώρες να μποϊκοτάρουν όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε ρωσικό έδαφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ενώνει την φωνή της με εκείνη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καταδικάζοντας απερίφραστα την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κάθε πράξη βίας σε βάρος ανεξάρτητων λαών και απλών πολιτών, αποτελεί βάναυση προσβολή των θεμελιωδών Αξιών του Ολυμπισμού, που στόχο έχουν μια συνολική ειρηνική συνύπαρξη και αλληλεγγύη.

Η ΔΟΕ, λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα παραπάνω αποφάσισε να προτρέψει όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες να αποσύρουν κάθε διεθνή εκδήλωση προγραμματισμένη να λάβει χώρα στο έδαφος Ρωσίας και Λευκορωσίας και να αποσυρθούν οι σημαίες τους από κάθε αθλητική εκδήλωση, ως μια συμβολική πράξη αντίστασης σε αυτήν την βάρβαρη εισβολή.

Έτσι και η ΔΟΑ, αποφάσισε να κατεβάσει από τους ιστούς της τις σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις εγκαταστάσεις της στην Αρχαία Ολυμπία.

Όλα τα μέλη και τα στελέχη της ΔΟΑ, από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, τους αθλητές και των αθλητικών τους οργάνων και εκφράζουμε την ευχή, να αποσυρθούν άμεσα τα στρατεύματα από την κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία, που καταπατούν με την παρουσία τους τις αξίες και τις αρχές της Ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε όλοι Ουκρανοί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος