FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία για τη Νέδα

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Tη δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς περιοχής που διασχίζει το ποτάμι της Νέδας, συζήτησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο περ/ρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη, με αφορμή την ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, η οποία έλκει την καταγωγή της από την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αναλύθηκαν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας και ανάδειξης όχι μόνο του γεφυριού αλλά όλης της περιοχής.

Κάτι τέτοιο, όπως ειπώθηκε, θα μπορούσε να είναι η εκπόνηση master plan, καθώς και μελετών για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής της Νέδας, όπως και η συντονισμένη προσπάθεια για την ένταξή της στις περιοχές Natura.

Κοινός στόχος των δύο περιφερειαρχών είναι να αναπτυχθεί η περιοχή, αξιοποιώντας το «όπλο» της ασύγκριτης περιβαλλοντικής ομορφιάς, με οφέλη και για τις δυο περιφέρειες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 3/7/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος