FOLLOW US: facebook twitter

Παθολογική Πύργου: Κλειστή εφημερία με 40 ασθενείς χωρίς Παθολόγο! – Πήγαινε έλα ασθενών, συνοδών και ασθενοφόρων

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

-«Ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Πύργου Π. Απαλίδης

Ότι το νοσοκομείο του Πύργου κατεβάζει πλέον… «ρολά» κάποιες ημέρες το μήνα σε βασικά τμήματα του, και μάλιστα από το πρωί, το γνωρίζαμε.  Ότι θα νοσηλεύονται όμως ασθενείς χωρίς τη φυσική παρουσία ειδικευμένου Παθολόγου δε μπορούσαμε να το φανταστούμε. Την Τετάρτη (σ.σ. προχθές) για παράδειγμα, που στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν εφημέρευαν Παθολογικό, Χειρουργικό, Ακτινολογικό και Ορθοπεδικό  και όλα τα περιστατικά οδηγούνταν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, στην Παθολογική κλινική του Πύργου που νοσηλεύονταν σαράντα (40) τουλάχιστον ασθενείς εφημέρευε Παθολόγος από το σπίτι του, ευρισκόμενος σε εφημερία … ετοιμότητας! Δηλαδή, στην περίπτωση ανάγκης σε κάποιον νοσηλευόμενο ασθενή, θα τον καλούσαν στο τηλέφωνο να σπεύσει στο Νοσοκομείο καθώς  ο γιατρός που εκτελούσε ενεργή εφημερία και βρισκόταν στην κλινική ήταν ειδικευόμενος (δηλαδή είναι στο στάδιο της ειδικότητας-  αν και εκ παραδρομής στο πρόγραμμα που είχε αναρτηθεί εμφανίζεται ως Παθολόγος).

Η πρόθεση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας να λειτουργήσει και τις δυο Παθολογικές Πύργου και Αμαλιάδας, σε αντίθεση από τη σκληρή γραμμή που ακολουθούσε η προηγούμενη Διοίκηση η οποία είχε επιλέξει την καθημερινή εφημέρευση του Νοσοκομείου Πύργου, έχει περιορίσει στα σίγουρα, τις γνωστές εντάσεις του παρελθόντος μεταξύ των δυο νοσηλευτικών μονάδων. Η λειτουργία όμως κλινικών χωρίς τη φυσική παρουσία ειδικευμένου ιατρού, δεν αποτελεί και ότι καλύτερο…

«Αυτό που συμβαίνει είναι ανεπίτρεπτο και ζητάμε την άμεση πλήρωση όλων των κενών θέσεων γιατρών» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου κ. Παναγιώτης Απαλίδης τονίζοντας ότι αυτά που γίνονται, είναι ημίμετρα. «Δε  μπορεί να φεύγει ένας γιατρός να πηγαίνει να εφημερεύει αλλού και ανάποδα… Πρέπει να προσληφθούν γιατροί. Το νοσοκομείο είναι νοσοκομείο γιατί έχει γιατρούς αν δεν έχει γιατρούς παύει να είναι νοσοκομείο».

Όσον αφορά τις συνέπειες, αυτές όπως συνήθως τις πληρώνουν οι Ηλείοι ασθενείς που ταλαιπωρούνται και που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  ο κ. Απαλίδης, πηγαινόρχονται από τη μια πόλη στην άλλη, από το Κέντρο υγείας στο Νοσοκομείο και από εκεί πάλι αλλού. «Πήγαινε έλα δηλαδή ασθενών, συνοδών και ασθενοφόρων!».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον περασμένο μήνα χρειάστηκε Παθολόγος να εφημερεύσει πέντε διαδοχικές ημέρες σε Πύργο και Αμαλιάδα για να μην καταρρεύσει το σύστημα… ενώ άλλη Παθολόγος έφτασε τις 8 εφημερίες συνολικά. Μάλιστα η Παθολογική του Πύργου λειτουργεί πλέον με έναν Παθολόγο λιγότερο ο οποίος θα απουσιάσει για τουλάχιστον εννιά μήνες. Όπως γίνεται αντιληπτό, με δεδομένα τα κενά στο εφημεριακό πρόγραμμα, ο Ιούλιος προβλέπεται εφιαλτικός… καθώς εκτός από τον Παθολογικό τομέα, αντίστοιχα προβλήματα έχουν εμφανιστεί μετά την αποχώρηση ενός επικουρικού και την επικείμενη συνταξιοδότηση του Συντονιστή Διευθυντή και στην Ορθοπεδική..


Σχόλιο για "Παθολογική Πύργου: Κλειστή εφημερία με 40 ασθενείς χωρίς Παθολόγο! – Πήγαινε έλα ασθενών, συνοδών και ασθενοφόρων"

  1. Ο/Η Δημητρα λέει:

    Κατι πολυ χειροτερο γινεται εδω και ενα μηνα και στο νοσοκομειο Αμαλιαδας.”Κλειστες”εφημεριες με γενικους γιατρους απο κεντρα υγειας που εξαναγκαζονται να εγημερευσουν με “εντελεσθε”σε υπεραριθμες εφημεριες χωρις ειδικευμενους γιατρους των κλινικων ουτε καν σε εφημεριες ετοιμοτητας!!!Υπαρχει εφημερια στην οποια εφημερευσε γενικος ιατρος με αγροτικο και εναν ορθοπαιδικο(σε ετοιμοτητα).Η επισημη απαντηση του νοσοκομειου ηταν πως υπευθυνος για τους 50 περιπου νοσηλευομενους στο νοσοκομειο υπευθυνος ηταν ο αγροτικος ιατρος με το διευθυντη καθε κλινικης που δεν εφημερευε ούτε σε ενεργη εφημερια ουτε σε ετοιμοτητας!!!Τραγικες συνθηκες για τους γιατρους και επικινδυνες για τους νοσηλευομενους!!!Κωφευουν ολοι.Ενημερη και η ΥΠΕ με εγγραφο των γενικων ιατρων η οποια επισης κανει τα στραβα ματια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος