FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 3/7/2020

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Συνεργασία για τη Νέδα

Tη δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς περιοχής που διασχίζει το ποτάμι της Νέδας, συζήτησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο περ/ρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη, με αφορμή την ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, η οποία έλκει την καταγωγή της από την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αναλύθηκαν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας και ανάδειξης όχι μόνο του γεφυριού αλλά όλης της περιοχής. Κάτι τέτοιο, όπως ειπώθηκε, θα μπορούσε να είναι η εκπόνηση master plan, καθώς και μελετών για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής της Νέδας, όπως και η συντονισμένη προσπάθεια για την ένταξή της στις περιοχές Natura. Κοινός στόχος των δύο περιφερειαρχών είναι να αναπτυχθεί η περιοχή, αξιοποιώντας το «όπλο» της ασύγκριτης περιβαλλοντικής ομορφιάς, με οφέλη και για τις δυο περιφέρειες.

Τα είδη ανασχηματισμού

Στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη γράφουν και σβήνουν ονόματα, αφού το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μπει σε ρυθμό ανασχηματισμού. Από τα ονόματα που θα μπουν, θα φανεί και το αν θα πάμε σε εκλογές κατά το φθινόπωρο ή του χρόνου. Αν δείτε αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς, ειδικά πασοκογενείς, τότε δύσκολα θα πάμε σε εκλογές, διότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δε θα αφήσει τις δουλειές του για να γίνει υπουργός καλοκαιρινής βάρδιας. Αν δείτε όμως πολλούς βουλευτές να γίνονται υπουργοί ή υφυπουργοί, τότε σημαίνει ότι είναι προεκλογικός ο ανασχηματισμός, διότι δίνει όπλα στους βουλευτές για τις εκλογικές τους περιφέρειες. Λογικά, ο ανασχηματισμός θα γίνει εντός Ιουλίου.

Στη Βουπρασία

Στη Βουπρασία θα βρεθεί αύριο το πρωί η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας σε Αχαΐα και Ηλεία. Η κα Αραμπατζή θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φρούτων και Λαχανικών «Η ΥΡΜΙΝΗ», προκειμένου να συζητήσει με τους παραγωγούς την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα μετά την πανδημία του κορονοϊού, όπου τα προβλήματα με τις μειωμένες εξαγωγές και τις χαμηλές τιμές έχουν διογκωθεί.

Αναφορά στην Ηλεία

Ειδική αναφορά στην Ηλεία έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο bluesky ο Διονύσης Καλαματιανός. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά, ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κατάσταση στον τουρισμό-επισιτισμό είναι εκρηκτική, καθώς τα καταστήματα του Κατακόλου είναι κατά 95% κλειστά, ενώ τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζει και η Ολυμπία και οι υπόλοιπες τουριστικές περιοχές. «Δυστυχώς η ΝΔ με την αδράνεια και τα ελλιπή μέτρα στήριξης, δημιουργεί συνθήκες μεγάλης ύφεσης και μας γυρίζει πίσω στην περίοδο 2010-2014», επισήμανε.

Περαστικά

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας, Ανδρέας Τσουκαλάς, από το Τραγανό, ύστερα από ατύχημα που είχε πριν από μερικές ημέρες με το δίκυκλό του. Η στήλη του εύχεται περαστικά και να επιστρέψει ακόμα πιο αγωνιστικός και μαχητικός.

Διαρκείς προσπάθειες

Διαρκείς είναι οι προσπάθειες του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, για την οικονομική ανάκαμψη του δήμου. Έφερε κάτω τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Γρ. Ζαριφόπουλο, έφερε τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, συναντήθηκε με τον  γ.γ. Αποδήμου Ελληνισμού Ι. Χρυσουλάκη, ενώ στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας για τη στήριξη των επιχειρήσεων με μέτρα όπως η χαλάρωση των κριτηρίων για τη δανειδότησή τους, η επιδότηση ενοικίου 50%, η επέκταση του βοηθήματος των 534 ευρώ κλπ και θα τις προωθήσει και στην ΚΕΔΕ και στην Περιφέρεια και στο ΥΠΟΙΚ. Πάντως, αν και δικαιωμένος για την πρότασή του περί αναβολής της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας εν μέσω πανδημίας, παραμένει ακόμα δυσαρεστημένος από την τελική στάση της ΔΟΕ – και έχει απόλυτο δίκιο, εδώ που τα λέμε. Η συμπεριφορά της ήταν κυνική και «ιδιοκτησιακή» ως προς Φλόγα.

Αντιπυρική σύσκεψη

Ευρεία σύσκεψη με θέματα την πυρασφάλεια, τον καθαρισμό οικοπέδων καθώς και την προστασία των δασών πραγματοποίηθηκε χθες στο δημαρχείο της Γαστούνης, με την παρουσία του δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου, του Περ/κού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αντιπύραρχου κ. Ρουμελιώτη Νικόλαου και παρουσία των κ.κ. Σολδάτου Βασίλειου (Πύραρχος, Διοικητής ΠΥ Ν.Ηλείας), Χριπάτσιου Κωνσταντίνου (Αντιπύραρχος, Διοικητής ΠΥ Αμαλιάδας), Φαλίδα Αργύριου (Αντιπύραρχος, Διοικητής ΠΥ Λεχαινών), του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μαφρέδα και του δημοτικού συμβούλου Δημητρίου Δήμου.  Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, οπότε καλό είναι να είμαστε σε επιφυλακή.

Σερί συναντήσεων

Σειρά συναντήσεων και επαφών είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας,  για θέματα που αφορούν τον δήμο. Ο κ. Λέντζας, συνοδευόενος από την αντιδήμαρχο Αλ. Γιαννίση, συναντήθηκε με τον υφυπ. Οικονόμου, Λευτ. Οικονόμου, για τη στελέχωση και το κτιριακό των ΑΤ Λεχαινών, Βάρδας, Ανδραβίδας και στη συνέχεια τον Δ/ντή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανασά Θ.  για τα σοβαρά προβλήματα στη αγροτική παραγωγή, και ιδιαίτερα στην πατάτα, το καρπούζι και τη φράουλα. Ακολούθησε συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων σχετικά με τη Μετανάστευση, κ. Κωνσταντίνου για τη δομή στη Μυρσίνη (LM Village), όπου ενημερώθηκε για κονδύλι 50.000 ευρώ που θα λάβει ο δήμος ώστε να εκπονήσει κάποια έργα, σαν ανταποδοτικό όφελος της λειτουργίας της Δομής. Συνάντηση έγινε και με τον δ/νοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρο Σπυρίδων, για τα εργαλεία που πρέπει ο Δήμος να έχει για να διεκδικήσει έργα από το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ η μίνι περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση στο ΥΠΕ για την έλλειψη προσωπικού στις Τεχνικές και στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος