FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για σταικουρασ υπουργοσ οικονομικων

Ζόρια για τον Τσάρο

Η αποκάλυψη της Πρωινής για τα πυροδάνεια εκθέτει τον «Τσάρο» της οικονομίας, Χρήστο Σταϊκούρα. Αφενός ξεκόβει οριστικά τη νομοθετική ρύθμιση και αφετέρου υπονοεί ότι πρέπει οι πυρόπληκτοι να επιστρέψουν τα χρήματα που δανείστηκαν για να ορθοποδήσουν το 2007. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πράξει κάτι τέτοιο, όμως οφείλει να μας πει την επιχειρηματολογία του προς την Κομισιόν για τη συμβατότητα των κρατικών εγγυήσεων, διότι μου φαίνεται ότι χάσαμε αμαχητί και δεν το πολυπαλέψαμε. Βέβαια, τώρα έχει άλλα ζόρια, διότι εκτός από τον κορονοϊό -προφανώς δεν του τον χρεώνω αλλά αυτός πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα- το β΄ εξάμηνο του 2019 δεν του πήγε καλά. Εμ, κόψε μέρισμα, κόψε 13η σύνταξη, πείραξε εργασιακά, πώς να του πάει καλά; Καλό το αρνητικό επιτόκιο δανεισμού, αλλά στην πραγματική οικονομία αρμενίζει στραβά.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτοσ

Ευγενικά καυστικός

Με το που είδε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο Τσακαλώτος δεν κρατήθηκε και σχολίασε ευγενικά αλλά δηκτικά! «Μάλλον μου είπαν ψέματα γιατί άκουσα ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το δ’ τρίμηνο ενώ η ΝΔ παρέλαβε 2,8%. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν. Ένας πιο δύσπιστος από εμένα θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη. Αν ήμουν χαιρέκακος άνθρωπος θα έλεγα ότι “Χάθηκε η αναπτυξιακή δυναμική που η χώρα είχε αποκτήσει”, όπως έγραφε ο κ. Σταϊκούρας όταν είχαμε ανάπτυξη 1,7%. Ή ότι η χώρα έχει αναιμική ανάπτυξη, όπως έγραφε όταν είχαμε 2,8%. Επειδή δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη», έγραψε ο Ευκλείδης, ο οποίος επανεμφανίστηκε διότι κάποιοι σύντροφοί του του είχαν καταλογίσει μειωμένη διάθεση για αντιπολίτευση εσχάτως!

Πελοποννησιακή συμμαχία

Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η κοινή ερώτηση Παπανδρέου-Κατρίνη. Από ό,τι έμαθα η πρωτοβουλία ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό και νυν βουλευτή Αχαΐας. Κάπως έτσι επιβεβαιώνεται η φημολογούμενη στενή τους συνεργασία μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Αυτό που τους ενώνει είναι η αντικυβερνητική τους κοινοβουλευτική δράση (δεν είναι όλοι έτσι στο ΚΙΝΑΛ) και το γεγονός ότι είναι βουλευτές όμορων νομών. Θα σας θυμίσω πάντως ότι ο -επικεφαλής του εκσυγχρονιστικού μπλοκ στην πάλαι ποτέ κραταιά νεολαία ΠΑΣΟΚ- Μ. Κατρίνης πρωτομπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2007, με ΓΑΠ αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ. Και μια και έγραψα για τον Ηλείο βουλευτή, αξίζει να επισημάνω τη σημερινή του ερώτηση για τους αγρότες, η οποία είναι εμπνευσμένη από το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «Πρωινής». Αν μη τι άλλο, μας διαβάζει.

Δίπλα του

Η στήλη έλειψε προσωρινά για δύο ημέρες, λόγω των έκτακτων καταστάσεων που διαμόρφωσε ο κορονοϊός. Επιστρέφοντας σήμερα, οφείλω καταρχάς να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον συμπατριώτη μας που δίνει μάχη στην Εντατική του Ρίου. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, για αυτό και όταν ακούω ότι ο κορονοϊός δεν είναι κάτι σοβαρό διότι έχει θνητότητα μόνο 1%, κάτι με πιάνει. Δεν θέλουμε να χαθεί κανένας, όσων ετών κι αν είναι και ό,τι κι αν έχει. Ευχόμαστε η μάχη να κερδηθεί και το πιστεύουμε γιατί είναι διαχρονικός μαχητής ο νοσηλευόμενος.

Εύστοχος

Μια διαφορετική –και μάλλον εύστοχη- ανάλυση έκανε στο χθεσινό Συντονιστικό ο Τάκης Αντωνακόπουλος σχετικά με τον κορονοϊό. «Ο πολίτης της Δύσης πιάστηκε κορόιδο από τη λαιμαργία των κερδών» είπε ο δήμαρχος Πύργου και αναφέρθηκε στη μεταφορά παραγωγής του  πλούτου από την Ευρώπη στην Κίνα των φτηνών εργατικών χεριών και της ανήλικης εργασίας. «Νομίζαμε ότι είμαστε οι έξυπνοι που βάλαμε τους Κινέζους να δουλεύουν και εμείς μόνο να πουλάμε αέρα», είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι η σκέψη του έχει επηρεαστεί από τους Αμερικανούς οικονομολόγους Κρούγκμαν και Στίγκλιτς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Έχασε τον πατέρα του

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Ζώης Πεπές από το Κάτω Σαμικό του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς χθες άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας του σε ηλικία 95 ετών. Ο π. Κων/νος Πεπές ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και σεβάσμιος στην περιοχή των Κρεστένων, καθώς μέχρι τέλους ασκούσε τα ιερατικά του καθήκοντα ευλογώντας την πίτα του συλλόγου του χωριού και καθαγιάζοντας τα ύδατα στα Θεοφάνια. Η στήλη εκφράζει τα συλλυπητήριά της.

Καμία δικαιολογία

Νομίζω ότι πλέον η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία για να ιδρύσει Hotspot στο Επιτάλιο με 2.000 μετανάστες. Η Ηλεία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορονοϊό και όλα δείχνουν ότι είμαστε ακόμα μόνο στην αρχή. Τα τρία ασθενοφόρα δεν φτάνουν ούτε για… ζήτω και σύντομα θα χρειαστούν κι άλλα. Γιατρούς δεν έχουμε ούτως ή άλλως, τώρα που είναι και σε καραντίνα οι περισσότεροι, η Δημόσια Υγεία είναι στα όριά της. Οι κλινικές σύντομα θα φουλάρουν και η καραντίνα προβλέπεται να τραβήξει για καιρό. Κατά συνέπεια, αύριο μεθαύριο θα πρέπει να βγει ο Μηταράκης και να ανακοινώσει την αναστολή της ίδρυσης του Hotspot, για να ανέβει η ψυχολογία μας λίγο. Κι ας χάσουν λεφτά κάποιοι, διότι η διαχείριση του προσφυγικού είναι επικερδές άθλημα. Εφόσον όμως η κυβέρνηση επιμείνει, θα πρόκειται για την επιτομή της αναλγησίας και της τιμωρίας στον νομό.

Θα έρθουν;

Ορθότατο το αίτημα για ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά εγώ έχω την εξής απορία:  Γιατρό θα βρούμε να έρθει; Οι λίστες επικουρικών στην 6η ΥΠΕ, ειδικά στην Παθολογική που είναι η πιο βασική ειδικότητα, είναι άδειες. Κανένας Έλληνας γιατρός δεν θέλει να δουλέψει στο ΕΣΥ, πόσο μάλλον να έρθει στην κορονοϊόπληκτη Ηλεία, εκτός κι αν είναι ντόπιος και θέλει να είναι δίπλα στην οικογένειά του. Δυστυχώς τώρα πληρώνουμε τα τόσα χρόνια αδράνειας και αναβλητικότητας, διότι μας φάγανε οι εσωτερικές έριδες και δεν φροντίσαμε να είμαστε ελκυστικοί για τους επιστήμονες. Τώρα… τρέχουμε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot