FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση για μετάθεση της τελετής Αφής και στήριξη της αγοράς από τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Τη μετάθεση της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τον μήνα Μάιο πρότεινε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προστατευτεί το κύρος και η αίγλη του θεσμού και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι εξαιτίας του κορονοϊού. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου, των πρώην Δημάρχων κ.κ. Θύμιου Κοτζιά και Γιώργου Αηδόνη και του επικεφαλής της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργου Τζαβάρα, όπου αποφασίστηκε να σταλεί σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Τόμας Μπαχ. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Σε λίγες μέρες, στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, θα τελεστεί η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και θα ξεκινήσει η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, για να καταλήξει, μετά από λίγες ημέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα και από εκεί στην Ιαπωνία και στο Τόκιο.

»Τις τελευταίες όμως ημέρες, στην περιοχή μας, ζούμε κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της προσβολής ενός μέρους συμπατριωτών μας από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να έχουμε φόβο και ανησυχία, κάτι που επιβάλλει στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης της τελετής Αφής, να λάβουν μέτρα περιορισμού της προσέλευσης και να περιφρουρήσουν με τέτοιο τρόπο το γεγονός προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

»Αυτό το γεγονός είναι το μοναδικό γεγονός που συμβαίνει στην Ολυμπία στα πλαίσια του Ολυμπιακού Κινήματος και η σπουδαιότητά του είναι αναγνωρισμένη απ’ όλους. Ο περιορισμός που θα υποστεί το τελετουργικό, νομίζω ότι θα υποβαθμίσει το ίδιο το κύρος του θεσμού και για τον λόγο αυτό πριν από λίγη ώρα κάλεσα εδώ τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους παλιούς δημάρχους κ.κ. Κοτζιά και Αηδόνη καθώς και τον κ. Τζαβάρα και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να αποσταλεί μια επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Μπαχ, η οποία θα κοινοποιείται στον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Καπράλο, με κάθε σεβασμό στη θεσμική τους λειτουργία και στη δική τους αποκλειστική αρμοδιότητα της διοργάνωσης αυτού του γεγονότος.

»Αυτή την επιστολή θα ήθελα να την καταστήσω γνωστή και στους συμπατριώτες μας, οι οποίοι τιμούν και αγαπούν τον θεσμό, σέβονται το κύρος και την σπουδαιότητά του και θα ήθελαν να τον δουν να διεξάγεται με την μεγαλοπρέπεια και την αίγλη με την οποία διεξάγεται όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Αίτημα προς την κυβέρνηση για μέτρα στήριξης της αγοράς

Παράλληλα, ο κ. Γεωργίπουλος  πρότεινε προς την κυβέρνηση τη στήριξη της αγοράς της Αρχαίας Ολυμπίας με αποφάσεις και μέτρα που θα ανακουφίσουν τους επαγγελματίες από τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού,/

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα και από επαφές που είχε με επαγγελματίες της Αρχαίας Ολυμπίας, καθορίστηκε ένα πρώτο πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο θα εξειδικευτεί μετά και από διαβούλευση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας. Τα αιτήματα αυτά έχουν ως εξής:

1. Αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων έως 31 Ιουλίου 2020.

2. Παράταση υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α., των οποίων η προθεσμία έληγε την 29 Φεβρουαρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2020, έως 31 Ιουλίου 2020, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.

3. Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 31 Ιουλίου 2020.

4. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/07/2020 σε εφορία και ΕΦΚΑΑ

5. Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.

6. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερημένων μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

7. Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για έξι (6) μήνες.

8. Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες των εξής κατηγοριών:

-Εμπορικές Επιχειρήσεις

-Επιχειρήσεις Εστίασης

-Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις

-Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών

9. Πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής μέχρι 31 Ιουλίου 2020 για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τις κάτωθι επιχειρήσεις:

-Εμπορικές Επιχειρήσεις

-Επιχειρήσεις Εστίασης

-Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις

-Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών

10. Εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery: Αποζημίωση επιχειρήσεων για απώλεια εισοδήματος (από την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ 13776/27.02.20 μέχρι και έξι μήνες μετά) είτε από Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε με ειδική άδεια να τεθεί υπό τον κανονισμό 651/2014 της ΕΕ για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

11. Άτοκα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων