FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα χρηματοδότησης για την ανακαίνιση των Υπνωτηρίων

Ημερομηνία: 08-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

dimos-ypnotiria

Κατέθεσε ο Δήμος Πύργου στο Υπ. Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού

  • Στόχος να στεγαστούν δημοτικές υπηρεσίες

Την μελέτη ανακαίνισης του ιδιαίτερης σημασίας στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης του Πύργου, διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου των Υπνωτηρίων του ΟΣΕ που βρίσκεται στην οδό Τ. Πετροπούλου, αλλά και το αίτημα  χρηματοδότησης του από το Υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής παρουσία του αν. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Φιλιππόπουλου.

liatsis-filipopoulos-ypnotiriaΠρόκειται για ένα κτίριο το οποίο είχε αγοραστεί από τη δημοτική αρχή Λιατσή, το 2006,  με στόχο την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου Πύργου και για το οποίο μάλιστα, υπάρχει πίστωση 195.000 ευρώ από το ΤΑΣ για την αξιοποίηση του. Η δημοτική αρχή, μετά από δέκα χρόνια, επανέρχεται στο θέμα ανακαίνισης του, έχοντας στα χέρια της, έτοιμη μελέτη η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά όλες τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν συνολικού ύψους 1.874.000 ευρώ. «Η πρόταση που υποβάλουμε προς χρηματοδότηση σε σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού είναι ύψους 1.679.000 ευρώ καθώς διαθέτουμε ήδη το ποσό των 195.000 ευρώ από το ΤΑΣ. Μιλάμε για ένα έργο σπουδαίο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του δήμου μας» είπε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε ότι από δω και στο εξής, με τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, θα απασχολούν την κοινωνία όχι με τα σκουπίδια αλλά με εκείνα που έχουν δημιουργική κατεύθυνση και θα κάνουν την πόλη επισκέψιμη και τόπο προορισμού.

«Προχθές στη συνάντηση με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού της Ρουμανίας, ρωτήθηκα γιατί δε θέλω να φέρουμε τώρα κόσμο στην πόλη και της απάντησα ότι όταν το σπίτι μας είναι άνω κάτω και όταν μάλιστα βρωμάει, είναι πολύ δύσκολο στον οικοδεσπότη να καλεί και ξένους. Γιατί το λέω; Γιατί θέλω  τη συνδρομή όλων, να αφήσουν το κλαψούρισμα, τα σκουπίδια- τα σκουπίδια, να κοιτάξουν την ορθολογική διαχείριση των σκουπιδιών και να εμπιστευτούν τη δημοτική αρχή που δεν έψαξε να δώσει προσωρινή λύση αλλά συνεισέφερε με όλη της τη δύναμη να βρεθεί οριστική λύση. Εγώ έχω κλείσει τα αυτιά μου και βρίσκω μια καλή ευκαιρία να πω, ότι όσα γράφονται στα σοσιαλ μιντια δε τα παρακολουθώ και επίσης έχω απαγορεύσει στους συνεργάτες μου να με ενημερώνουν για αυτά. Εγώ ενημερώνομαι από τον ημερήσιο τύπο για θέματα που έχουν σχέση με το δημαρχείο, δε με ενδιαφέρει τι λέει ο ένας ή ο άλλος και θέλω να κριθώ από το τελικό αποτέλεσμα. Ξέρω ότι κάποια πράγματα δεν προσδιορίζονται συγκεκριμένα. Έχουμε πρόβλημα με τα απορριμματοφόρα και ενδεχομένως να μισθώσουμε κάποια ή να μας παραχωρήσουν άλλοι δήμοι που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα μας και θα κορυφωθεί το ενδιαφέρον των τριών υπουργών ώστε να προχωρήσουμε στην τελική λύση. Το ότι βγαίνουν μερικοί στις εφημερίδες και λένε, κατόπιν ενεργειών μου ή το ένα ή το άλλο, αυτά είναι ντεμοντέ. Κάθε θέμα που αφορά το δήμο, γνωρίζεται ότι βγαίνει από επίσημες ανακοινώσεις του δήμου…».

dimos-ypnotiria-maketaΟ αν. Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Φιλιππόπουλος, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα κτίριο ιδιαίτερης σημασίας στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης τονίζοντας ότι στο σκεπτικό του ΦΕΚ αναφέρεται ότι είναι χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής με ιδιαίτερα στοιχεία και συμπλήρωσε: «Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 450 τμ σε δυο ορόφους και η αλλαγή της χρήσης προβλέπει να μεταφερθούν εκεί δυο υπηρεσίες. Το έργο περιλαμβάνει τις στερεωτικές εργασίες που είναι απαραίτητες γιατί το κτίριο έχει ζημιές από τους σεισμούς καθώς και τη συνολική αποκατάσταση τόσο στα δομικά του όσο και στα επιμέρους στοιχεία. Το κτίριο είναι απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον, είναι απολύτως φιλικό προς τα άτομα με αναπηρίες και σήμερα με τη συγκεκριμένη υπογραφή γίνεται η υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση από το υπουργείο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος