FOLLOW US: facebook twitter

Αίας-Ναυπακτιακός 0-0: Άξιζε τη νίκη

Ημερομηνία: 31-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πολύ καλός στο β΄ ημίχρονο ο «Άγιαξ», έχασε ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Αίας αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με αντίπαλο τον Ναυπακτιακό Αστέρα, χθες στη Γαστούνη και πλέον είναι ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου ήταν πολύ καλή κυρίως στο β΄ ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσε να σκοράρει στις πολλές φάσεις που δημιούργησε και να φτάσει στη νίκη. Ο ένας βαθμός αφήνει πικρία στους «ερυθρόλευκους», καθώς μπορεί να είχαν απέναντί τους μια καλή ομάδα του πρωταθλήματος που βρίσκεται στην 5η θέση και εσχάτως παίρνει αποτελέσματα και μακριά από τη Ναύπακτο, εντούτοις θα μπορούσαν με λίγη τύχη να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο. Και μην ξεχνάμε ότι ο Αίας είχε και τρεις βασικές απουσίες (Σταθάτος, Φονσέκα, Καράμπελας).

To παιχνίδι

Στο α΄ ημίχρονο το ματς ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο, με τον Ναυπακτιακό να έχει περισσότερες φάσεις, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικές για την εστία του Καρακίτσου. Μόλις στο 3΄ ο Αίας ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυνόμενου, αλλά ο διαιτητής Πετρόπουλος από την Αχαΐα δεν υπέδειξε την παράβαση. Στο 5΄ σε αντεπίθεση του Ναυπακτιακού, αδύναμο σουτ του Ρουμπάτου από καλή θέση μπλόκαρε ο Καρακίτσος και στο 11΄ σουτ του Κούβελιτς έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Καρακίτσος. Στο 30΄ ο Αίας απείλησε πρώτη φορά με ένα σουτ του Τσακοπιάκου που μπλόκαρε ο Μένιος. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα και στο β΄ μέρος ο Αίας ήταν καλύτερος κι έψαξε εξαρχής με περισσότερη θέρμη το γκολ, αλλά ο γκολκίπερ του Ναυπακτιακού… κατέβασε ρολά! Στο 50΄ συρτό απευθείας φάουλ του Βασιλικόπουλου, μπλόκαρε ο Μένιος και στο 56΄ δυνατό σουτ του Βασιλικόπουλου, έδιωξε σε κόρνερ ο Μένιος. Δύο λεπτά μετά ο Βασιλικόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βατσής έκανε τακουνάκι, απέκρουσε ο Μένιος, η μπάλα έφτασε στον Παπαχριστόπουλο που έπιασε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ του Ναυπακτιακού έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Αίαντα να σκοράρει.
Στο 78΄ ο Ριτσούλι έκανε επέλαση, σούταρε δυνατά και ο Μένιος έδιωξε και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας για άλλη μια φορά το 0-0, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Αίας: Καρακίτσος, Ρίλντι, Μπουρδέκας (14΄ λ.τρ. Θεοδωρόπουλος), Στανής, Βασιλικόπουλος, Τσακοπιάκος, Βατσής, Δούλος, Ριτσούλι, Βράπι (76΄ Κάμπος), Παπαχριστόπουλος.

Ναυπακτιακός: Μένιος, Μπατσής, Πατρώνης, Λίτσος, Ναουμίδης, Ρουμπάτος (70′ Σαμπατάκος), Κούβελιτς (34′ λ.τρ. Κοντογιάννης), Βουκομάνοβιτς (85′ Γαβριήλ), Αργυρόπουλος, Νιφορόπουλος, Μαχαίρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος