FOLLOW US: facebook twitter

«Αγκάθι» στην εξέλιξη αρδευομένων καλλιεργειών οι οφειλές των ΤΟΕΒ

Ημερομηνία: 08-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Λευτέρης Βαρουξής: Να προλάβουμε ενδεχόμενο αδιέξοδο για τους αγρότες

Πριν καλά- καλά να ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος, και τα προβλήματα για τους αγρότες σε σχέση με τη λειτουργία των ΤΟΕΒ είναι ήδη «προ των πυλών» θέτοντας τον έντονο προβληματισμό για την τύχη της παραγωγής.

Το άμεσο και δυσεπίλυτο ζήτημα είναι ακριβώς εκείνο των υπέρογκων οφειλών των οργανισμών προ τη ΔΕΗ που με τη σειρά της στέλνει από τώρα ειδοποιήσεις για διακοπές ρεύματος, στα αντλιοστάσια.

Είχε τονισθεί από την περασμένη χρονιά ότι πέρα από τους όποιους προσωρινούς διακανονισμούς, τη λύση μπορεί να δώσει ένας συνολικός σχεδιασμός επαναλειτουργίας ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ πάνω σε μια υγιή βάση επανεκκίνησης που θα έχει ρυθμίσει τα χρέη, θα δίνει τη δυνατότητα ίσως και σε έναν φορέα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, να διαχειριστεί επιμελώς την κατάσταση και να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγροτών- μελών κάθε οργανισμού.

Τα παραπάνω σχολίασε το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, επισημαίνοντας ότι ήδη το Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης, έχει λάβει τα μηνύματα της οικονομικής δυσπραγίας και θα πρέπει να εξετάσει κάθε δυνατή λύση, κυρίως με πολιτική πρωτοβουλία.

Ο κ. Βαρουξής σημείωσε παράλληλα ότι με τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατη η αναστροφή της κατάστασης αφού οι ΤΟΕΒ δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε μια συνολική ή ακόμη και στην εξόφληση ενός μεγάλου μέρους της οφειλής τους, κάτι που τους οδηγεί σε αδιέξοδο.

Όμως τούτο, αν δεν μπορέσουμε να παρέμβουμε από τώρα, και η ΔΕΗ ρίξει τους διακόπτες της ηλεκτροδότησης, θα αποβεί καταστρεπτικό για τις αρδευόμενες καλλιέργειες με σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Δεν πρέπει λοιπόν να επιτρέψουμε να συμβεί μια τέτοια αρνητική εξέλιξη ενώ και η επιχείρηση ηλεκτρισμού από την πλευρά της είναι αναγκαίο σε δύσκολη περίοδο να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της και την κοινωνική της ευαισθησία.

Είναι επιβεβλημένο να παρακολουθήσουμε τις επόμενες κινήσεις, πιέζοντας σε κάθε αρμόδια πλευρά τουλάχιστον σε πρώτη φάση για την μερική αντιμετώπιση του προβλήματος, θέτοντας ωστόσο σε προτεραιότητα την οριστική διευθέτησή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος