FOLLOW US: facebook twitter

Α. Γκρουμούσας: «Μπορούσαμε την άνοδο, αλλά δεν θα επιβιώναμε στην Pre League»

Ημερομηνία: 24-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Κοροίβου μιλά στην «Πρωινή» για την φετινή πορεία στην Α2

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


H ομάδα βόλεϊ του Κοροίβου έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ της Α2 Εθνικής, διεκδίκησε την άνοδο στην Pre League, αλλά δεν τα κατάφερε (τερμάτισε στην 3η θέση), ελέω αγωνιστικών προβλημάτων (πολλές απουσίες) αλλά και εξωαγωνιστικών, όπως τονίζει σήμερα στην «Πρωινή» ο προπονητής του Κοροίβου, Ανδρέας Γκρουμούσας.

Ο έμπειρος προπονητής ανέφερε για την πορεία του Κοροίβου στην φετινή Α2: «Υπήρχαν εξωαγωνιστικά προβλήματα, τα οποία θα συζητηθούν στο συμβούλιο της ομάδας, και από τον Δεκέμβρη και μετά δυσχέραναν την προσπάθειά μας. Είχαμε φτιάξει μια δυνατή εξάδα και είχαμε στόχο να μπούμε στα πλέι-οφ, το οποίο το καταφέραμε και ο επόμενος στόχος που βάλαμε ήταν να παίξουμε για την άνοδο στην Pre League. Η πορεία έδειξε πως και να παίρναμε την άνοδο ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσουμε στην Pre League με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση στην ομάδα. Η Pre League είναι μια κατηγορία ενιαία, με ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, με πολλές και μακρινές μετακινήσεις. Επίσης, η ομάδα θα έπρεπε να ενισχυθεί πολύ, κάτι που θα ήταν δύσκολο με τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες… Κομβικό παιχνίδι ήταν το πρώτο με την Ολυμπιάδα, στο οποίο παίξαμε χωρίς τον Φώτη Παναγιωτάρα και προερχόμασταν από καραντίνα οχτώ ημερών, λόγω κρουσμάτων Covid-19 στην ομάδα μας. Σε όλα τα παιχνίδια των πλέι-οφ δεν παίξαμε ποτέ με την βασική μας εξάδα. Στον δεύτερο αγώνα, με τον Ιωνικό, χάσαμε τον Μαδούρα με τραυματισμό και δεν αγωνίστηκε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Κάθε απουσία βασικού σε ένα μικρό ρόστερ είναι πάρα πολύ σημαντική. Από τον Ιωνικό και μετά κάναμε μόνο μία προπόνηση την εβδομάδα λόγω των εξωαγωνιστικών προβλημάτων, οπότε δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Αν και μπορούσαμε ως ομάδα, αν ήμασταν καλά απ’ όλες τις απόψεις. Δίκαια ανέβηκε ο Φλοίσβος, είχε 14 παίκτες και διοικητική σταθερότητα».


«Πιο νεανικό ρόστερ τη νέα σεζόν»

Όσο για τη νέα σεζόν, ο Ανδρέας Γκρουμούσας τόνισε πως o Κόροιβος θα έχει άλλον χαρακτήρα: «Τη νέα σεζόν, εφόσον θα είμαι εγώ στο τιμόνι, κάτι που είναι πολύ πιθανό, η ομάδα θα αλλάξει σκέψη, θα αλλάξει χαρακτήρα και θα κάνει κάποιες διαφορετικές κινήσεις. Θα πάει με πιο νεαρούς και ελπιδοφόρους αθλητές, με χαμηλό μπάτζετ, με δικά μας παιδιά, αλλά και με παίκτες εκτός Αμαλιάδας, αν έχουμε τη δυνατότητα. Πάντως, το ρόστερ θα είναι πιο νεανικό και θα γίνουν κινήσεις σε θέσεις που χρειάζεται η ομάδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος