FOLLOW US: facebook twitter

8 μαθητές Λυκείου με κορονοϊό στην Ηλεία – Οι δυο βρέθηκαν θετικοί μετά από το Self Test

Ημερομηνία: 15-04-2021 | Συντάκτης:
-Πέντε σχολεία σε κατάληψη

Μόλις δυο μαθητές λυκείων, από τους 3.840 στην Ηλεία βρέθηκαν μετά από το self test θετικοί στον κορονοϊό ωστόσο μόνον ένα τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του (στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου) καθώς ο μαθητής με το θετικό αποτέλεσμα, από το ΓΕΛ Γαστούνης δεν είχε παρουσιαστεί στο σχολείο του τη Δευτέρα που άνοιξε. Ακόμα έξι όμως μαθητές, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς σε έλεγχο που είχαν πραγματοποιήσει (ραπιντ τεστ) είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό. Πρόκειται για μαθητές των ΓΕΛ Γαστούνης και Ανδραβίδας, του 1ου ΓΕΛ Πύργου, το 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας και του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, οι οποίοι όμως δεν είχαν παρουσιαστεί στα σχολεία τους οπότε δε τέθηκε θέμα αναστολής λειτουργίας τμημάτων.

Οι πέντε μαθητές, που δεν προσκόμισαν self test στο σχολείο δεν έχουν γίνει δεκτοί από τις σχολικές μονάδες και παίρνουν απουσία, εφαρμόζοντας οι διευθυντές την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Οι  γονείς των συγκεκριμένων παιδιών έχουν εκφράσει την άρνηση τους στη διεξαγωγή του σελφ τεστ και έχουν παραδώσει σχετική δήλωση στους διευθυντές των σχολείων ότι δεν επιτρέπουν στο παιδί τους να κάνει το τεστ.

Χθες, το σύνολο των Ηλείων μαθητών του Λυκείου, πραγματοποιήσαν το δεύτερο σελφ τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου θα πρέπει να επιδείξουν σήμερα στα σχολεία τους

“Όλα τα σχολεία λειτουργούν πολύ καλά, ελάχιστα κρούσματα έχουν παρουσιαστεί μετά τη διενέργεια των σελφ τεστ και ουσιαστικά μόνον δυο, ένα στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, και ένας στο ΓΕΛ Γαστούνη (δεν είχε έρθει καθόλου σχολείου οπότε το τμήμα δε μπήκε σε αναστολή) βρέθηκαν θετικοί” ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος προσθέτοντας ότι όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές επέστρεψαν με χαμόγελο στη δια ζώσης εκπαίδευση και στα ανοιχτά σχολεία.

Καταλήψεις για τον… ιό

Πέντε λύκεια, τελούσαν υπό κατάληψη χθες το πρωί, ωστόσο λίγο μετά τις 11 το μεσημέρι, τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά σε δυο από αυτά καθώς οι μαθητές πείστηκαν πως πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, του 1ου ΓΕΛ Πύργου αλλά και του 1ου και 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας, διαμαρτύρονταν για την αύξηση του ιικού φορτίου εκφράζοντας τους φόβους τους για την μετάδοση του κορονοϊού στο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 11, οι μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας επέστρεψαν στις τάξεις τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος