FOLLOW US: facebook twitter

5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας: «Ένα σχολείο, μια αγκαλιά για όλους»

Ημερομηνία: 17-04-2024 | Συντάκτης:

Την Πέμπτη 11/4/2024 οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και οι δασκάλες τους κ. Χρυσή Φραντζή και κ. Σταυρούλα Αθανασούλη υποδέχθηκαν μια ομάδα μαθητών από το Ειδικό σχολείο Αμαλιάδας στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας “Ένα σχολείο, μια αγκαλιά για όλους “.

Οι μικροί μαθητές αφού γνωρίστηκαν χρησιμοποιώντας  και τη νοηματική γλώσσα αλληλεπίδρασαν  με τρόπο παιγνιώδη που συνέβαλλε στη  δημιουργία  κλίματος συμπερίληψης. Η κυρία Ειρήνη Κόκκορη, Σχολική Ψυχολόγος, σε συνεργασία με το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό βοήθησαν  τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας (Φούφειο) να παρουσιάσουν μικρά σκετς σχετικά με τους λεκτικούς και μη τρόπους επικοινωνίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές και των δύο σχολείων έπαιξαν παντομίμα και χαλασμένο τηλέφωνο υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας, κ. Αναστασίας Μπιλάλη και κ. Ρένας Κουτρουμπή, με λέξεις που είχαν σχέση με τα συναισθήματα και την επικοινωνία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία από τους μαθητές αφισών και κολάζ με τα μέσα και τους τρόπους που επικοινωνούμε. Μέσα σε ένα κλίμα αγάπης και ζεστασιάς τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων αντάλλαξαν δώρα και υποσχέθηκαν πως θα προγραμματίσουν ακόμα μια συνάντηση στο μέλλον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος