FOLLOW US: facebook twitter

2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 02-05-2023 | Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο αφιέρωμα στην τέχνη στο “Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας”

-Τιμητική πλακέτα στα παιδιά του Γιάννη Παπανδρικόπουλου από τον Γ. Λυμπέρη

  • Η Μαρία Πρίντεζη δώρισε το βεστιάριο της στο Δημοτικό θέατρο Αμαλιάδας
  • Εξαιρετικές παραστάσεις από τις έξι ερασιτεχνικές θεατρικές ομαδες που συμμετείχαν

Στο δικό τους “σπίτι”, στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας, οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά την δουλειά τους το τριήμερο 28-29 & 30 Απριλίου, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος».

Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Γιάννη Παπανδρικόπουλο, έναν άνθρωπο με έντονη κοινωνική προσφορά που ταύτισε το όνομά του με την εδραίωση του θεάτρου και του κινηματογράφου στην Αμαλιάδα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έξι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, παρουσίασαν εξαιρετικές παραστάσεις που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που τις παρακολούθησε.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣHΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ερασιΤΕΧΝΕΣ, Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού, ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΕΑΤΟ»- Παραμυθιά Θεσπρωτίας, Θεατρική ομάδα Φιλοπροόδων Ζαχάρως και η Θεατρική Ομάδα “ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ”.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε και ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο- σεμινάριο από τον σκηνοθέτη ο Θέμη Μουμουλίδη με Θέμα: «Προετοιμασία ρόλου: Από την ανάγνωση στην ερμηνεία» που παρακολούθησαν πολλά μέλη ερασιτεχνικών ομάδων και φίλοι του θεάτρου. Να σημειώσουμε ότι την Κυριακή, κατά την διάρκεια της τελετής λήξης αποενμήθηκαν συμβολικά βραβεία σε όλες τις θεατρικές ομάδες για την συμμετοχή τους με την ευχή να συνεχίσουν να δίνουν την ψυχή τους για το θέατρο και με αγάπη και μεράκι να διοργανώνουν υπέροχες παραστάσεις.

Και επίσημα η μετονομασία

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη να κάνει και επίσημα γνωστό ότι ο Πολυχώρος Πολιτισμού μετονομάζεται σε ‘Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας’, αναφέροντας ότι από το έτος 2000 που ξεκίνησε η προσπάθεια για την μετατροπή του χώρου των παλιών φυλακών σε χώρο πολιτισμού, σκοπός ήταν όχι μόνο να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, αλλά να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα στεγάζει τις θεατρικές ομάδες, οι οποίες έχουν βρει πλέον τον δικό τους χώρο δημιουργίας.

Ειδική αναφορά έκανε στην προσφορά του Γιάννη Παπανδρικόπουλου και στο αποτύπωμα που άφησε στον τόπο και στην συνέχεια απένειμε τιμητική πλακέτα στους δύο εκ των τριών γιών του που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, τον Ανδρέα και τον Νίκο, με τον Ανδρέα να ευχαριστεί εκ μέρους όλης της οικογένειας δίνοντας συγχαρητήρια για την διοργάνωση του Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ που γίνεται θεσμός.

Η Μαρία Πρίντεζη δώρισε το βεστιάριό της!

Η βραδιά είχε και μία έκπληξη, καθώς στο βήμα κλήθηκε η κα Μαρία Πρίντεζη, η γυναίκα που το όνομά της έχει ταυτιστεί με την δημιουργία στολών θεάτρου και όχι μόνο. Η κα Πρίντεζη προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση, δώρισε το βεστιάριό της στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας για να κάνουν χρήση οι θεατρικές ομάδες της πόλης.

Κίνηση η οποία συγκίνησε και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τις θερμές ευχαριστίες του κ. Λυμπέρη και των συντελεστών των Ομάδων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας, ο πατήρ Αναστάσιος Κολοβός, ενώ την παρουσίαση έκαναν εκ μέρους της Θεατρικής Ομάδας ‘Ερασιτέχνες’ ο κ. Χάρης Κότσιφας και εκ μέρους της Θεατρικής Ομάδας των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης η κα Ελένη Βασιλικοπούλου.

Κατά την τελετή έναρξης προβλήθηκε αφιέρωμα στον Γιάννη Παπανδρικόπουλο και παρουσιάστηκαν οι παραστάσεις: « ΕΔΩ » του Στέφανου Τασσόπουλου, από την Θεατρική Ομάδα Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης και η παράσταση «Γιατί αφήνουμε την αγάπη να χάνει χρόνια;» απόσπασμα από το έργο «Η ζωή είναι εντάξει» του Γιάννη Καλαβριανού, από την Θεατρική Ομάδας ‘Ερασιτέχνες’.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος