FOLLOW US: facebook twitter

2η Εθελοντική αιμοδοσία στο Μπαντούνειο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου: Προσέφεραν πολύτιμες μονάδες αίματος

Ημερομηνία: 05-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με ικανοποιητική για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχή , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πελόπιο, η 2η Εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοπίου με την συνδρομή του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.  Συνολικά συγκεντρώθηκαν 14 πολύτιμες μονάδες αίματος ενώ όσοι ήθελαν αλλά για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν μπορούν να απευθύνονται στη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου και να δώσουν εκεί αίμα συνεισφέροντας στην εθελοντική αιμοδοσία του Πελοπίου.

Όσοι εθελοντές παλιοί και νέοι αιμοδότες προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν στο Μπαντούνειο, πέρασαν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από την Δ/ντρια του Σταθμού αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη και αφου πήραν το «πράσινο» φως, προσέφεραν αίμα. Την αιμοδοσία διενήργησαν ο νοσηλεύτριες Ράνια Μπαρλαμά και Αρετή Μπαρλαμπά.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου Βασίλης  Χρυσανθακόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν όπως είπε 10 λεπτά από το χρόνο τους για να βοηθήσουν αιμοδοτώντας πολλούς συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη το πολύτιμο αίμα. Ωστόσο η κ. Ζαχαριαδάκη τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αίματος και πάντα θα υπάρχουν, αλλά δυστυχώς η προσφορά έχει μειωθεί από την στιγμή που «κόπασε» η τραγική υπόθεση στο Μάτι Αττικής όπου υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και αυξημένο ενδιαφέρον για την προσφορά αίματος και γι αυτό έκανε έκκληση στον κόσμο να δείξει περισσότερη ευαισθησία και να προσφέρει όποτε του δίνεται η ευκαιρία αίμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος