FOLLOW US: facebook twitter

Άνιση μεταχείριση…: Αναστάτωση στο 1ο λύκειο για την κατάργηση του τμήματος Οικονομικής και Πληροφορικής της Γ΄ τάξης

Ημερομηνία: 05-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ανάστατοι είναι οι γονείς επτά συνολικά μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Πύργου καθώς Μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε μερίδα μαθητών και γονέων του 1ου Λυκείου Πύργου, επικρατεί αναβρασμός. Αιτία η ενημέρωση που είχαν πως δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Οικονομικής και Πληροφορικής και οι εφτά μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία του Πύργου. Οι εφτά μαθητές της Γ’ τάξης που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις ανησυχούν για την εξέλιξη που θα υπάρξει και που πιθανόν να επηρεάσει την απρόσκοπτη πορεία τους προς τον τελικό στόχο.

Χθες το πρωί οι γονείς των μαθητών επισκέφθηκαν τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλο στον οποίο έθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το θέμα. Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ Πύργου και της Επιτροπής Παιδείας του δήμου, Δημήτρη Μεσσαλά, όπου του έθεσαν επίσης το θέμα. Οι γονείς είναι διατεθειμένοι να φτάσουν το θέμα στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δικαιωθούν, όπως αναφέρουν.

«Μας κάλεσαν χθες (σ.σ προχθές) από το 1ο λύκειο για να μας που ότι δεν θα γίνει τμήμα οικονομικής και πληροφορικής στο 1ο Λύκειο. Είναι μόλις 7 παιδιά και θα αναγκαστούμε να πάνε τα παιδιά μας σε άλλα σχολεία κι όπου υπάρχουν κενά. Αυτό γίνεται στην Γ’ λυκείου και για λόγους ψυχολογικούς δεν μπορούν να μας το ανακοινώνουν πέντε μέρες, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι γονείς επιμένουμε να λειτουργήσει το τμήμα από τη στιγμή που υπάρχουν καθηγητές στο 1ο Λύκειο και μιλάμε για 4 ώρες της κατεύθυνσης, ενώ οι υπόλοιπες 30 ώρες είναι που μπορούν να μπουν με τα άλλα παιδιά στο κανονικό πρόγραμμα. Ήρθαμε στον διευθυντή για να βρούμε λύση και καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για παιδιά που θα δώσουν Πανελλήνιες. Δεν ξέρουμε καν εάν τα επτά παιδιά αυτά θα τα στείλουν στο ίδιο σχολείο και καταλαβαίνετε ότι τα παιδιά μας δεν είναι μπαλαντέρ για να καλύψουν όπου υπάρχουν κενά. Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε υπόμνημα στο υπουργείο παιδείας» σχολίασε η Αθηνά Αλεξίου, μητέρα μαθητή.

Ο Ανδρέας Βιτίλιας, πατέρας μαθητή του ίδιου σχολείου αναφερόμενος στο ζήτημα είπε ότι «… πέντε ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων ότι καταργείται το τμήμα οικονομικών και πληροφορικής. Θεωρούμε ότι αυτό είναι αντιπαιδαγωγικό και δεν μπορεί ο μαθητής που είχε αποφασίσει να ακολουθήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση να του λέει η πολιτεία ότι θα πρέπει να αλλάξεις σχολείο. Προτείνω να λειτουργήσει το σχολείο όπως λειτουργούσε».

Από την πλευρά του δήμου ο Δημήτρης Μεσσαλάς σχολίασε πως «… δεν είναι στην δική μας αρμοδιότητα όμως επειδή είναι δίκαιο το αίτημα τους αύριο (σ.σ. σήμερα), θα σταλεί έγγραφο προς τις υπηρεσίες και το υπουργείο έτσι και το τμήμα να διατηρηθεί και τα παιδιά να μείνουν στο σχολείο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος