FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου: «Mαζί με τα παιδιά μας εκφραζόμαστε και προσφέρουμε για τα Χριστούγεννα»

Ημερομηνία: 23-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

-Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι, θεατρική παράσταση, προβολή ταινίας, bazaar χειροποίητων δημιουργιών,  συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, γλυκά & κεράσματα

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παιδικά γέλια και φωνές πλημμύρισαν το αμφιθέατρο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου το περασμένο Σαββατοκύριακο στο εορταστικό διήμερο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια έπαιζαν από τα ηχεία του αμφιθεάτρου, δημιουργώντας μια γιορτινή αίσθηση στους διαδρόμους του σχολείου.

Στο χώρο υποδοχής υπήρχε μπουφές με καφέ, χυμό, γλυκίσματα που έφτιαξαν οι μαμάδες και κεράσματα για μικρούς και μεγάλους,

ενώ λίγο δίπλα τα μέλη του συλλόγου συγκέντρωναν τα τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, παλιά βιβλία & παιχνίδια που έφερναν οι γονείς προς ενίσχυση αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Ταυτόχρονα, λειτουργούσε το χριστουγεννιάτικο Bazaar του συλλόγου, με κατασκευές που προέκυψαν από το εργαστήρι δημιουργίας ευχετήριων καρτών & κατασκευών, που διοργάνωσε η Αέναον ΚοινΣΕπ στο «Εργαστήρι» του εικαστικού Νίκου Τουμαζάτου.

Παιδιά και γονείς έφτιαξαν ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες κάρτες υπό την καθοδήγηση του Νίκου Τουμαζάτου και  διακοσμητικά σε γυαλί με την τεχνική decoupage σύμφωνα με τις οδηγίες της Μαρίας Φλώκου.

Όσα κατασκεύασαν, μαζί με τις όμορφες δημιουργίες που έφτιαξαν μαμάδες-μέλη του συλλόγου, εκτέθηκαν στο bazaar και έγιναν πραγματικά ανάρπαστα δωράκια για τις γιορτινές μέρες.

Ενθουσίασε η παράσταση με ξυλοπόδαρους «Καλικαντζαρολογίες»

Το Σάββατο το πρωί παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου η χριστουγεννιάτικη παράσταση «Καλικαντζαρολογίες», με ξυλοπόδαρους από την ομάδα θεάτρου δρόμου Χ-SALTIBAGOS.

Oι Καλικάντζαροι αναστάτωσαν  τους παρευρισκόμενους με τα κόλπα και τις σκανδαλιές τους.

Ένας διαρκής αγώνας για το ποιος θα κάνει το καλύτερο κόλπο και ποιος θα κερδίσει το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Με τα απίθανα ζογκλερικά τους κόλπα, τις τρελές ισορροπίες, τα παραδοσιακά κρουστά χάρισαν πολύ γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή από το πρωί το σχολείο μύριζε..σινεμά, αφού οι κυρίες του συλλόγου ετοίμαζαν επί τόπου ποπ-κορν, ώστε οι μικροί σινεφίλ να παρακολουθήσουν πιο ευχάριστα τη χριστουγεννιάτικη ταινία τους.

Με το πέρας των εκδηλώσεων τα μέλη του συλλόγου ανέφεραν ότι «οι πολλαπλές χριστουγεννιάτικες δράσεις που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου στα παιδιά μας, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, ύστερα από τη δύσκολη περίοδο των περιορισμών λόγω COVID, αποσκοπούσαν, εκτός από την ψυχαγωγία τους, στη δημιουργική έκφραση, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και σύνδεση παιδιών, γονέων και δασκάλων. 

Ευχαριστούμε θερμά όσους ενίσχυσαν το μπουφέ, το bazaar και τη συλλογή ειδών για αδύναμες οικογένειες, και φυσικά όσους παραβρέθηκαν στις εορταστικές μας εκδηλώσεις! Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα! Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές & Χαρούμενο 2023!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot