FOLLOW US: facebook twitter

17-28 ΜΑΙΟΥ «Ανθεστήρια 2023»: Η Κορυφαία 12ήμερη εκδήλωση

Ημερομηνία: 08-05-2023 | Συντάκτης:

Μαρίνος: Αναδεικνύουμε το Πολιτιστικό ανάστημα του Δήμου

-Πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού Δ. Βασιλόπουλος: Γιορτή γεμάτη εκπλήξεις

-Έναρξη με Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Χαμόγελου του Παιδιού

Το Πολιτιστικό ανάστημα του Δήμου Πηνειού θα αναδειχθεί κατά τη διάρκεια της 12ήμερης κορυφαίας εκδήλωσης ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2023, που αναβιώνει μετά από χρόνια με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Ο Δήμαρχος Πηνειού και ο Πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ Βασιλόπουλος παρουσία του διευθυντή του Γραφείου του Δήμαρχου κ. Γιώργου Καραστέργιου έδωσαν με συνέντευξή τους μια πρώτη γεύση  της μεγάλης εκδήλωσης που θα διεξαχθεί από τις 17 – 28 Μαΐου.

Συνδιοργανωτές

«Τα Ανθεστήρια αναβιώνουν με πολλές θεματικές ενότητες που αναδεικνύουν το πολιτιστικό μέγεθος του Δήμου Πηνειού», τόνισε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και συνέχισε: «Η μεγάλη εκδήλωση διάρκειας 12 ημερών θα ξεκινήσει με το Χαμόγελο του Παιδιού ενώ θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις από συλλόγους παραπληγικών , τα μέλη των οποίων μας διδάσκουν ζωή  και το είδαμε και στις Θίνες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου. Ευχαριστώ τους συνδιοργανωτές όπως την Περιφερειακή Ένωση Δήμων   με  πρόεδρό της  τον κ. Αθ. Παπαδόπουλο Δήμαρχο Καλαβρύτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Δήμων . Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας από αυτό το τολμηρό εγχείρημα του Δήμου. Φέτος αναδεικνύουμε το πολιτιστικό ανάστημα του Δήμου μας για το οποίο αγωνίζεται χρόνια ο Δημήτρης Βασιλόπουλος. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες γιατί είναι αξιοζήλευτο το ενδιαφέρον που υπάρχει από την τοπική κοινωνία για συμμετοχή καθώς και των επιχειρηματιών που επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά».

Ποιοτική εκδήλωση

Έκθεση ζωγραφικής  (της κ. Ελένης Σταθοπούλου,  της κ. Σοφίας Αρβανίτη,  της κ. Παρίση, του κ. Κρίστο Χάσα, κ.α) μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, αθλητικές συναντήσεις, γαστρονομικές εκδηλώσεις, επιδείξεις, παρελάσεις παιδιών και ενηλίκων με ανθοστόλιστα άρματα και άλογα και πολλές άλλες εκπλήξεις, περιλαμβάνουν οι θεματικές ενότητες των Ανθεστηρίων όπως ενδεικτικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος. «Στόχος μας είναι η δωδεκαήμερη εκδήλωση ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2023,ξεκινά στις 17 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 28 Μαΐου,  να είναι ποιοτική και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας μας.  Αισιοδοξούμε ότι θα είναι εκδήλωση που θα αναδείξει όχι μόνο τον Δήμο Πηνειού αλλά και ολόκληρη την Ηλεία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημ.Βασιλόπουλος.

Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα συμμετάσχει με την κινητή μονάδα Προληπτικής Ιατρικής  και θα βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Γαστούνη από την πρώτη μέρα έναρξης των Ανθεστηρίων, όπως είχε συμφωνηθεί από τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πηνειού με τον πρόεδρο του  Χαμόγελου κ. Κων. Γιαννόπουλο. Οι εξετάσεις, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές, παιδιατρικές και ωτορινολαρυγγολογικές ,  έχουν προγραμματιστεί από τις 24-28 Μαΐου. Η μονάδα θα στελεχωθεί με γιατρούς από τον Δήμο Πηνειού που αδαπάνως προθυμοποιήθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Την όλη προσπάθεια του Δήμου στηρίζει  ο δημοτικός σύμβουλος καρδιολόγος κ. Γεώργιος Παναγούλιας.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, ευχαρίστησε εκτός από τους συμμετέχοντες,  τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς τον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο και τους εθελοντές που συνδράμουν αποφασιστικά στην επιτυχία της κορυφαίας εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος