FOLLOW US: facebook twitter

1.800 επιπλέον «ράμπο» στον φοροελεγκτικό μηχανισμό

Ημερομηνία: 16-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Υπεγράφη η σύσταση των νέων οργανικών θέσεων-Μεγάλος αριθμός θα καλυφθεί και με προσλήψεις νέου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ

Τη στελέχωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας με επιπλέον 1.800 άτομα προγραμματίζει για το 2018 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Στόχος είναι η ενίσχυση των Ελεγκτικών Κέντρων (του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και του Κέντρου Ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων), της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), των Δ.Ο.Υ., των Τελωνείων και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) με πρόσθετο αριθμό ελεγκτών, προκειμένου να αυξηθούν και να πυκνώσουν οι φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα και να επιτευχθεί μεγαλύτερη συμμόρφωση των πολιτών με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη υπέγραψαν στις αρχές Δεκεμβρίου απόφαση για τη σύσταση 1.800 νέων οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στην Α.Α.Δ.Ε.. Οι νέες αυτές οργανικές θέσεις θα καλυφθούν από 664 εφοριακούς υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, 515 τελωνειακούς των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ και 621 υπαλλήλους άλλων κλάδων και ειδικοτήτων.

Μεγάλος αριθμός των νέων αυτών οργανικών θέσεων θα καλυφθεί με προσλήψεις νέου προσωπικού μέσω του Α.Σ.Ε.Π. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των νέων αυτών θέσεων θα ανέλθει σε 28.074.349,20 ευρώ το 2018 και κάθε επόμενο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι ο μέσος όρος των ετήσιων ακαθάριστων αποδοχών θα ανέλθει στο ποσό των 15.600 ευρώ περίπου για κάθε άτομο εκ των 1.800 που θα προστεθούν στο δυναμικό της Α.Α.Δ.Ε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος