FOLLOW US: facebook twitter

«Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ»: Το μεγάλο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

Ημερομηνία: 20-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Παρασκευή & Σάββατο στο Rex από τα Χρώματα της Ήλιδας»

Αποτελούσε όνειρο ετών, φαίνεται όμως πως έφτασε η ώρα για την Ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας» που φέτος συμπληρώνουν 21 χρόνια από την ίδρυση τους, να τραγουδήσουν Βασίλη Τσιτσάνη! 102 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου έλληνα τραγουδιστή και 33 χρόνια από το ταξίδι του Τσιτσάνη στην αιωνιότητα, τα μέλη της Ορχήστρας, τόλμησαν να σταθούν με ευλάβεια σε μια ανθολογία, από το τιτάνιο έργου του εμπνευσμένου δημιουργού και παρουσιάζουν αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στο Rex + στον Πύργο τη μουσική τους παράσταση «Ο,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ». Τα τραγούδια που θα ακουστούν στο υπέροχο αφιέρωμα που έχουν προετοιμάσει, ενορχήστρωσε σεβόμενος το ύφος, το ήθος, την τελειομανία και τη συνέπεια του Τσιτσάνη ο Γιώργος Γκιντζίρης.

«Τα Χρώματα της Ήλιδας σας καλωσορίζουν για μια ακόμη φορά σε ένα μουσικό ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη μουσική σκηνή ΡΕΞ+ στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο» επισήμανε χθες στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου- κάλεσμα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας Γ. Γκιντζίρης, τονίζοντας ότι η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ ενώ οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για το κοινό μια ώρα νωρίτερα.

«Η επιλογή του φετινού αφιερώματος φανερώνει ένα όνειρο ετών το οποίο φέτος ακριβώς ωρίμασε από την πλευρά μας να αγγίξουμε ένα μουσικό είδος που δεν έχουμε ξαναπαίξει ως σύνολο. Και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι οφείλαμε να τραγουδήσουμε τον μεγάλο δάσκαλο Τσιτσάνη, ο οποίος ήταν αυτός που πήρε από το χέρι το ρεμπέτικο και το οδήγησε σε ένα πιο λαϊκό και ευρέως αποδεκτό είδος από τη μάζα».

Ο πρόεδρος της Ορχήστρας «Χρώματα της Ήλιδας» Παύλος Αυγερινόπουλος ανέφερε ότι πραγματοποιούν το μουσικό αφιέρωμα στον πρωτοπόρο λαϊκό βάρδο, ο οποίος επηρέασε με το μουσικό του ύφος τους σύγχρονους του, αλλά και τους μετέπειτα λαϊκούς Έλληνες συνθέτες. «Πιστός στο μουσικό ύφος του λαϊκού συνθέτη, ο Γιώργος Γκιντζίρης ενορχήστρωσε γνωστά τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, τα οποία καλύπτουν όλη τη μουσική του διαδρομή. Ευχαριστούμε το ΡΕΞ για τη φιλοξενία, τους χορηγούς για τη στήριξη, τα ΜΜΕ για την προβολή και το κοινό της περιοχής, που είναι συνοδοιπόρος στα μουσικά μας ταξίδια».

«Ακούγοντας ή τραγουδώντας κανείς Βασίλη Τσιτσάνη, αισθάνεται μια συνεχή τάση συναισθηματισμού να τον διακατέχει, και συνειδητοποιεί αυτομάτως ότι αυτό είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που τον καθιστά τόσο διαχρονικό και τόσο επίκαιρο» συμπλήρωσε ο Γιώργος Αδαμόπουλος.

Παίζουν οι μουσικοί: Παύλος Αυγερινόπουλος: Μπουζούκι, Γιώργος Γκιντζίρης: Πιάνο Ακκορντεόν Καλλιτεχνική διεύθυνση και επιλογή προγράμματος, Στάθης Δεββές: Μπουζούκι – μπαγλαμάς, Τασία Κωστοβασίλη: Κιθάρα, Δημήτρης Μαλεβίτης: Μπάσο, Θανάσης Πουλακίδας: Μπουζούκι, Νίκος Στεφανίδης: Κιθάρα. Την αφήγηση έχει αναλάβει η Νάνσυ Τζανετοπούλου ενώ τραγουδούν οι : Γιώργος Αδαμόπουλος και Χαρά Σκουλαρίκου. Η είσοδος για το κοινό είναι στα 5€ και περιλαμβάνει ένα ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος