FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη στη ΝΜ Αμαλιάδας για τις συχνές μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού

Ημερομηνία: 20-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Στο μικροσκόπιο τα «πήγαινε – έλα» των γιατρών

Μίνι σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων του ΓΝ Αμαλιάδας και τοπικών φορέων, χθες με αφορμή τη μετακίνηση για εφημερία αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Πύργου, που αντιμετωπίζει προβλήματα και με τη λειτουργία της ΜΕΘ. Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν πως στη δεδομένη στιγμή είναι απαραίτητη η στήριξη στη ΜΕΘ αλλά θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός ώστε να επιστρέψουν γιατροί που υπηρετούν στην Ηλεία και έχουν αποσπαστεί σε άλλα νοσοκομεία, πριν αρχίσουν οι εσωτερικές μετακινήσεις που προκαλούν κόπωση στο ιατρικό προσωπικό που καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος και μέλη του ΔΣ, ο διοικητής του ΓΝ Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψιάλης και η αντιδήμαρχος Ήλιδας ως εκπρόσωπος του δημάρχου Ρούλα Γκουβίτσα.

Ο κ. Λέντζας σχολίασε πως η μετακίνηση είναι μόνο για μια ημέρα, ενώ σήμερα αναμένεται γιατρός για τη ΜΕΘ από τη Ζάκυνθο. Επισήμανε πως η μετακίνηση αυτή δεν διαταράσσει την εφημερία του νοσοκομείου, ενώ σχολίασε πως με τις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού γίνεται πόλεμος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Τόνισε πως η ΜΕΘ αποτελεί προτεραιότητα για το νομό καθώς αν κλείσει αποτελεί υποβάθμιση για όλη την Ηλεία και συμπλήρωσε πως επικρατούν έκτακτες συνθήκες στο χώρο της Υγείας, λόγω του μεγάλου αριθμού αποχωρήσεων γιατρών χωρίς να έχουν γίνει προσλήψεις. Ακόμα είπε πως το νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι σε καλύτερη μοίρα από τον Αύγουστο που ανέλαβε καθήκοντα και στάθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με το διοικητή του ΓΝ Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο χωρίς ίχνος τοπικισμού. Ακόμα ζήτησε από την κα Γκουβίτσα να μεταφέρει προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, να καταρτίσουν άμεσα τις τεχνολογικές ελλείψεις που υπάρχουν στο ισόγειο και το υπόγειο της νέας πτέρυγας, ώστε να κατατεθούν στο υπουργείο για να προχωρήσει αυτό στην ένταξη του έργου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και επιτέλους να λειτουργήσουν αυτοί οι τομείς.

Ο κ. Μιχαλόπουλος από την πλευρά του δεν ήταν αρνητικός στο να βοηθηθεί η ΜΕΘ Πύργου, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια λύση με το ιατρικό προσωπικό καθώς αρκετά συχνά το νοσοκομείο της Αμαλιάδας καλύπτει αυτό του Πύργου. Σχολίασε δε, πως δεν γίνεται οι γιατροί της Ν.Μ. Πύργου να έχουν αποσπαστεί στην Πάτρα και να ζητείται από άλλα νοσοκομεία βοήθεια, αντί να γυρνούν πίσω οι αποσπασμένοι.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ήταν απόλυτος στο να βοηθηθεί η ΜΕΘ Πύργου, αν και σχολίασε πως το «εντέλεσθε» δεν ήταν απαραίτητο, από τη στιγμή που θα μπορούσε να υπάρξει με συνεργασία ένα απλό αίτημα. Ζήτησε δε να εξεταστεί από τους φορείς της Υγείας πρωτίστως πως θα υπάρξει συνεργασία για την αλληλοκάλυψη των δύο νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η κα Γκουβίτσα τέλος σχολίασε πως η δημοτική αρχή δεν είναι αρνητική στην στήριξη της ΜΕΘ Πύργου, όμως πρέπει να βρεθεί μια λύση για να μην επαναλαμβάνεται κάθε λίγο και λιγάκι η μεταφορά γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για την κάλυψη των αναγκών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος